Digitale samenwerking leidraad voor automatiseringsbeurs Cebit • Metaal Magazine
Nieuws

Straks zal op de grote industriële beurzen blijken hoe optimistisch we met zijn allen gaan investeren. De Cebit zal in maart de toon aangeven. Zal betere software leiden tot meer samenwerking en betere resultaten?

De Cebit is een uitdaging en een opgave. Meer dan 6000 exposanten zullen strijden om de aandacht van de half miljoen bezoekers. Hannover gonst tussen 9 en 15 maart van digitale technologie. Loont het om naar Hannover af te reizen? Een rondgang langs verschillende leveranciers leert dat er verandering op til is. Nieuwe digitale technologie, te zien op de Cebit, beïnvloedt ontwerpen, testen en produceren ‘De komende jaren zullen we in de metaalsector steeds meer functional design zien’, denken Fred de Graaf en Patrick Fokke van Autodesk. ‘Ontwerpers hoeven zich niet meer bezig te houden met de geometrie, zoals het tekenen van lijnen en bogen. Ze kunnen zich echt concentreren op het ontwerpen. De software rekent uit wat de eigenschappen van de componenten moeten zijn, zodat het ontwerp ook werkt’. Verander je iets aan het ontwerp, dan bekijkt de software of de  eigenschappen nog voldoen. Als er bijvoorbeeld grotere krachten op de constructie komen te staan, dan worden de verbindingen automatisch hieraan aangepast.

Daarnaast verwacht het Autodesk-duo dat virtueel prototyping steeds belangrijker wordt. Door computersimulaties kun je het maken van prototypes uitstellen of overslaan.

In het nummer van Metaal Magazine dat in februari verschijnt beschrijven we, als voorbeschouwing op de grote automatiseringsvakbeurs Cebit te Hannover (D),  trends rondom CAD, PDM, PLM en andere automatiseringsonderwerpen.

Neem een proefabonnement op Metaal Magazine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven