Digitale oplossingen Sandvik Coromant op EMO • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Digitale oplossingen Sandvik Coromant op EMO

De nieuwe CoroMill 390 reduceert trillingen bij het frezen (foto's: Sandvik Coromant).

Met diverse producten en nieuwe digitale oplossingen voor bewerkingsprocessen en efficiënte verbonden productie en concepten laat Sandvik Coromant bezoekers van de EMO 2019 zien hoe ze procesoptimalisering kunnen realiseren. In lijn met het motto ‘Shaping the future together’ staan de innovaties rond digitale bewerking en Industry 4.0 centraal.

Natuurlijk zal hardware in de vorm van de nieuwste snijgereedschap- en tooling innovaties ook worden belicht. De belangrijkste van deze nieuwe producten, die de transitie doormaken van ontwikkelingslaboratorium naar commercieel beschikbaarheid is een gemakkelijk te gebruiken oplossing voor het doelmatige en betrouwbaar boren.

Dit gereedschap biedt goede prestaties tegen lage kosten, terwijl tegelijkertijd consistente gatdiameters worden geboden, bij lagere geluidsniveaus dan bij producten van de bestaande generatie. De boor wordt officieel geïntroduceerd op de beursstand.

Trillingen reduceren

De nieuwe generatie lichtgewicht CoroMill 390 frees, geproduceerd middels additieve productie, is ook innovatief. Gecombineerd met Silent Tools adapters reduceert de frees, dankzij haar lichtgewicht constructie, trillingen bij het frezen met lange uitsteeklengte en verhoogt zo de stabiliteit en productiviteit.

Digitale oplossingen

Behalve de gereedschappen die worden getoond op de EMO, maken de digitale oplossingen van het bedrijf het mogelijk het ontwerp, de planning en het verspanen onderling met elkaar te verbinden, evenals een effectieve procesanalyse en verbeteringen.

Diverse CoroPlus digitale bewerkingsoplossingen van Sandvik Coromant bieden verschillende manieren om productie-intelligentie te integreren in een werkplaat. Dit resulteert in geoptimaliseerde processen en op feiten gebaseerde verbeteringsbeslissingen. Zoals de Coromant Capto DTH Plus, die klaar is voor de markt. Dit is een oplossing waarmee voorspellend onderhoud van Coromant Capto aangedreven gereedschapshouder mogelijk wordt.

Draaien in alle richtingen

Een van de hoogtepunten op de stand is de geüpgradete CoroPlus ToolPath software voor PrimeTurning, het recent geïntroduceerde draaiconcept (draaien in alle richtingen) van Sandvik Coromant dat anders is dan al het andere.

CoroPlus ToolPath software is ontworpen om fabrikanten te ondersteunen die PrimeTurning technologie gebruiken voor het versnellen van hun bewerkingen en planningsprocessen. Daarnaast biedt de software nu de optie voor het importeren van CAD-modellen en het maken van 3D-simulaties met botsingdetectie. 

Overeenkomstig deze holistische aanpak, zal Sandvik Coromant ook een nieuwe oplossing presenteren die met sensoren uitgeruste gereedschappen mogelijk maakt, zoals de Silent Tools Plus oplossing, voor het direct versturen van data naar de machine. Op deze manier kunnen bewerkingsprocessen in real time worden bewaakt en bestuurd.

Gegevens van de klant

Een ander product uit de CoroPlus portfolio is de CoroPlus ToolGuide, die bezoekers aan de Sandvik Coromant stand zelf kunnen testen.

Deze uitgebreide oplossing biedt nauwkeurige gereedschapsaanbevelingen en snijgegevens op basis van de gegevens van de klant, zoals werkstukmateriaal en toepassingstype. De laatste uitbreiding omvat een update met aanbevelingen voor kottergereedschappen en snijgegevens.

Apps

De nieuwste aanvulling op de Sandvik Coromant verzameling van apps is de Tool Wear Analyzer app (gereedschapslijtage-analyse app). Wanneer fabrikanten niet zeker weten wat de oorzaak is van een onverwachte slijtage van het gereedschap, dan kunnen ze gewoon met hun smartphone een foto van de slijtage maken en deze op een eenvoudige manier vergelijken met slijtagetypen in een database met afbeeldingen.

Met de app kan de gebruiker ook slijtage meten en opslaan of delen met een collega. De app werkt het best wanneer gebruikgemaakt wordt van een microscoop die aan de telefoon is gekoppeld.

Digitale oplossingen en concepten, onder andere met de smartphone.

Experts

Bezoekers aan de stand kunnen de vele getoonde innovaties bespreken met 50 Sandvik Coromant specialisten van overal ter wereld. Om de juiste expert te vinden, kunnen ze gebruikmaken van twee touchscreens. Ook kan van te voren een afspraak gemaakt worden met de experts maken via een formulier op de Sandvik Coromant website.

Daarnaast zal het 18 personen sterke internationale Service Team de exposanten voor en tijdens de EMO ondersteunen met uitgebreide diensten voor alle aspecten van bewerkingsapparatuur. Het team staat klaar in Paviljoen P35.

Om de best mogelijke ondersteuning voor de investeringsoplossing samen met haar klanten te ontwikkelen, hanteert Sandvik Coromant een geïntgreerde benadering van het productieproces met als resultaat het samenwerken met diverse machine-fabrikanten. EMO-bezoekers zullen daarom niet alleen Sandvik Coromant oplossingen vinden op de stand van het bedrijf, maar ook op stands van talloze machinefabrikanten over de hele beurs.

Sandvik Coromant staat op een 528 m2 grote stand in hal 5 (stand B06).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven