Digitaal communiceren in keten spaart kosten • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Digitaal communiceren in keten spaart kosten

Geautomatiseerd berichtenverkeer van mkb-maakbedrijven met klanten en leveranciers draagt bij aan efficiëntere digitalisering en snellere productieprocessen. Het automatisch plaatsen van orderregels in het eigen ERP-systeem, leidt tot lagere kosten en minder fouten. Teqnow organiseert op 26 april een bijeenkomst over digitaal communiceren met klanten en toeleveranciers.

Het Smart Connected Supplier Network (SCSN) biedt de mogelijkheid om tussen diverse ERP-pakketten automatisch uitgewisselde berichten te laten uitlezen. Dit automatiseert berichtenverkeer in de toeleverketens van de maakindustrie en vermindert dus fouten omdat gegevens niet meer met de hand hoeven te worden bijgehouden.

Ook worden door deze automatische koppeling tussen klanten en toeleveranciers de invoer en het versturen van essentiële ordergegevens niet meer vergeten. Bovendien kunnen ze niet meer in een grote stapel achterstallig werk belanden. Dit draagt bij aan een efficiëntere bedrijfsvoering die beter aan te sturen is.

Hoe werkt SCSN?

Om meer te weten te komen over SCSN, organiseert Teqnow op dinsdag 26 april een bijeenkomst. Deze middag wordt verteld wat komt kijken bij geautomatiseerd berichtenverkeer, hoe SCSN werkt en hoe dit toe te passen is bij verschillende ERP-systemen.

Ook zullen collega-ondernemers in een tafelgesprek vertellen over hun ervaringen en de voordelen die zij hebben gezien om geautomatiseerd berichtenverkeer toe te passen in hun bedrijf.

Nieuw selectietool

Tevens zal er een nieuw online selectietool worden gelanceerd. Deze maakt het voor bedrijven makkelijker om inzage te krijgen welke informatie met welk pakket via SCSN uitgewisseld kan worden met toeleveranciers en klanten.

De gratis bijeenkomst op 26 april is ’s middags bij Koninklijke Metaalunie in Nieuwegein.

Lees ook:

Tech2B stapt in SCSN-netwerk (9 april 2022)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven