Ga naar hoofdinhoud

Derde WFL voor Fokker LG

Begin november zal bij Fokker LG in Helmond, fabrikant van vliegtuigonderdelen, de nieuwe WFL Millturn M40 in gebruik worden genomen. Dit is de derde draai-frees machine van deze Oostenrijkse machinebouwer bij het Brabantse bedrijf.

Bijzonder aan deze WFL Millturn M40 is het, naast de standaard gereedschapwisselaar voor 100 gereedschappen (Capto C6), de drievoudige automatische wisselaar voor gereedschappen tot een lengte van 1.200 mm en een maximum gewicht van 150 kg. Verder is deze machine geschikt voor, bij hoge belastingen en behoud van de hoge nauwkeurigheden, het volwaardig 5-assig frezen in combinatie met draaien.

 

M40WFLFokker

De nieuwe WFL M40 Millturn is de derde WFL machine voor Fokker LG (foto: WFL)

 

Bij Fokker LG heeft men de beschikking over twee M65 draaifreesmachines van WFL Millturn, met een maximale draaidiameter van 690 mm en een lengte tussen de centers van respectievelijk 3,5 m en 4,5 m. Dankzij het ruime Y-bereik van 500 mm en een kantelbeweging (de B-as) van -110 graden tot +90 graden heeft de bewerkingskop ruime manoeuvreermogelijkheden. De machines zijn inmiddels sinds 2001 en 2002 in bedrijf.

 

Complexe onderdelen

De onderdelen voor landingsgestellen van helikopters, die bij Fokker LG in Helmond worden gemaakt, zijn mooie voorbeelden van hoge complexiteit. Veelal cilinderachtige producten met allerlei uitsteeksels, zodat een grote bewegingsruimte en –vrijheid van de bewerkingskop wordt gevraagd. Uit sterkteoverwegingen worden de landingsgestellen vervaardigd uit volmateriaal, zodat lassen worden vermeden. Dat betekent veel complexe in- en uitwendige bewerkingen en veel spanen, in extreme situaties blijft van een blok van 240 kg nog maar 26 kg over.

 

WFL wordt in Nederland vertegenwoordigd door Oude Reimer in Hilversum.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven