Denso robots op 16 maart bij Roba • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Denso robots op 16 maart bij Roba

In het kader van een ‘European Round Tour’ zal Denso Robotics op 16 maart bij Roba Engineering in Ouderkerk a/d Amstel een aantal interessante robots laten zien. O.a. een robot met IP67 normering die volledig onder water kan werken en een tweetal kleine robots. O.a. een studie-tafelmodel.

Op 16 maart wordt bij Roba o.a. de nieuwe VS sersie getoond. Dit is een snelle zesassige robot die met een snelheid van 10.000 mm/s kan bewegen met een precisie van 0,02 mm. Verder kan deze nieuwe robot een massa van 7 kg over een werkbereik van 900 mm verplaatsen.  Deze robot heeft een IP67 normering, dat wil zeggen dat de robot volledig onder water kan werken. De video hieronder geeft meer informatie over de nieuwste robots van Denso:

 

  

Kleine robots

Verder zal Denso ook twee kleinere modellen presenteren. O.a. de kleine robot VP-G2-S1. Dit is zesassige tafelrobot voor de medische en farmaceutische industrie. Deze robot is resistent tegen H2O2 en kan een gewicht van 2 kg over een werkbereik van 432 mm verplaatsen. De andere kleine robot is bedoel als leerinstrument voor studenten. De robot heeft een geïntegreerde zevende as in de vorm van een gripper. Het programmeren gebeurt op een pc, laptop of PLC. Er zijn dus geen dure controllers nodig. Er kan geprogrammeerd worden in diverse programmeertalen waaronder Wincaps III, C++, C #, VB, Java en Labview.  Er kunnen visionsystemen en I/O’s worden aangesloten. Zie voor meer informatie de bijgevoegde PDF:

 

pdf bestand  G5354-AW-Academic Robot

 

Simulatie 

Nieuw is ook de software-release versie 3.20 met de nieuwe Virtual Robot Simulator. Hiermee is het mogelijk om een simulatie te maken van een robottoepassing. Tevens zijn de laatste robotmodellen toegevoegd in de bibliotheken.  Deze versie maakt het ook mogelijk een film te maken van de 3Dview-simulatie.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven