Demoweek: vlucht door keten op TechniShow • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Demoweek: vlucht door keten op TechniShow

De Demoweek is een evenement met verschillende bedrijven die de volledige keten in het productieproces afdekken. Onderwerpen zijn automatisering, gereedschappen, opspannen en verspaning, maar ook werkvoorbereiding, besturings- en meettechniek zijn onderdeel van de procesketen en vergen aandacht (foto’s: Tim Wentink)

De organiserende bedrijven van de Demoweek zien tijdens de aankomende TechniShow de kans schoon om de bezoeker kennis te laten maken met thema’s die de hele procesketen illustreren. Onderwerpen zoals werkvoorbereiding, automatisering, opspannen, verspaning, besturingstechniek en meettechniek komen aan bod.

Vorig jaar was het thema van de Demoweek: efficiëntie in iedere dimensie. Dit jaar op de TechniShow willen de deelnemende bedrijven (Bemet International, Bendertechniek, Cellro, DMG Mori, Dymato, Heidenhain en Mitutoyo) dit onderwerp wederom naar voren brengen. “Het verbeteren van de productie-efficiëntie is een continu proces”, aldus Ingrid Coffeng van Dymato. Groot voordeel voor de bezoekers van deze samenwerking tijdens de TechniShow is dat de bedrijven zich dit jaar op een nog kortere afstand van elkaar bevinden namelijk in hal 11 en 12 van de Jaarbeurs in Utrecht. In hal 11 bevinden zich Bemet en Cellro waarbij automatisering het hoofdthema is. In dezelfde hal staan Heidenhain en Mitutoyo waar bezoekers terecht kunnen voor informatie over meettechniek. Een hal verder in hal 12 staan de machineleveranciers Bendertechniek, DMG Mori en Dymato.

Op hoogte

Tijdens de TechniShow luidt het Demoweek thema: Op de hoogte van efficiëntie. Om het thema extra draagkracht te geven kunnen bezoekers meedoen aan een competitie waarbij de winnaars een DJI Phantom 4K drone kunnen winnen. De drone staat synoniem voor overzicht vanuit de hoogte. Overzicht creëert inzicht en de mogelijkheid om nog efficiënter te kunnen produceren en dat is precies wat de Demoweek-bedrijven uit willen dragen. Inzicht krijgen in hoe een productieproces nog beter kan verlopen door ketensamenwerking. Om de drone te winnen komen de organisatoren met een eigentijdse actie. Op elke stand van de Demoweek partijen kan de bezoeker een ‘selfie’ maken met op de achtergrond de drone en het logo van de Demoweek. Vervolgens doet de bezoeker mee met de winactie door de selfie te delen op Twitter met de vermelding #demoweekdrone. Mensen die niet over een Twitteraccount beschikken, kunnen toch meedoen door hun badge ter plekke te laten scannen.

Tweejaarlijks

Het tweejaarlijkse verspaningsevenement Demoweek vindt plaats in de oneven jaren. Het evenement wordt georganiseerd door een groep bedrijven in de omgeving van Ede en Veenendaal. Ondanks dat sommige leveranciers directe concurrenten van elkaar zijn, is deze samenwerking volgens de deelnemende een groot succes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven