Demoweek in nieuwe showroom Mitutoyo • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Demoweek in nieuwe showroom Mitutoyo

Tijdens de Demoweek wordt de nieuwe 500m² grote en geconditioneerde showroom van Mitutoyo aan de Storkstraat 40 in Veenendaal in gebruik genomen. De nadruk zal liggen op zeven nieuwe producten. O.a de portable Spinarm M serie handbediende knikarmmeetmachines met meetbereiken tot 3600 mm in diameter.

Uitgerust met een tactiel tastsysteem en/of een laserscanner zijn de Spinarm M serie machines geschikt voor kwaliteitscontrole of reverse engineering van middelgrote tot grote producten.

 

mtEen andere noviteit is het hybride model de Quick Vision – TP (Touch Probe). Deze beschikt naast de CCD camera voor contactloze metingen, over een tactiel systeem in de vorm van een Renishaw TP-20 of TP-200 schakelende taster (foto’s: Mitutoyo)

 

Ook zal tijdens de Demoweek bij Mitutoyo de laserscanner ‘Surface Measure’ voor gebruik op de CNC -meetmachines te zien zijn met de nieuwe software Msurf-M. Bekijk ook de video hieronder met uitleg over het meten van oppervlakteruwheid:

 

 

Vormmeten 

Bij de vormmeetinstrumenten worden o.a. de portable SJ-500P ruwheidsmeter en de CS-3200 Formtracer ten doop gehouden. Voor de verwerking van van de meetresultaten gebruikt de SJ-500P een personal computer die met een USB kabel aan de stuurkast wordt aangesloten.

De CS-3200 Formtracer is stationair meetinstrument waarin ruwheid- en contourmeting zijn gecombineerd zonder dat de tastunit hoeft te worden verwisseld. Met een meetbereik van 100 mm in X en 10 mm in Z richting, is de CS-3200 breed inzetbaar. In één meting wordt alle meetdata nodig voor ruwheidsanalyse en contourvergelijk verzameld en in één rapport worden de meetresultaten gepresenteerd.

 

Rondheidmeter

In het topsegment rondheidsmeters wordt de RA-2200 geïntroduceerd. Deze middelgrote rondheidsmeter met geïntegreerd trillingsdempend onderstel is geschikt voor producten met een buitendiameter tot 300mm en een hoogte van maximaal 500 mm. Het hart van deze machine is een precisie luchtgelagerde draaitafel met een rondloopnauwkeurigheid van maar liefst 0,020 µm ( 20 nanometer).

 

Hardheidtester

Tot slot worden twee modellen uit de nieuwe HR serie Rockwell/Superficial Rockwell hardheidstesters gedemonstreerd. Het analoge basismodel de HR-110MR is geschikt voor Rockwell metingen terwijl het topmodel, de digitale HR-430MS als extra ook Superficial Rockwell metingen kan uitvoeren en beschikt over een nauwkeurig motorisch systeem voor het aanbrengen van de testbelasting.

 

De video aan het einde van dit bericht toont de Revo van Mitutoyo in actie bij het opmeten van een motorblok:

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven