Veel demo’s op Fanuc Fandays • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Veel demo’s op Fanuc Fandays

De Fanuc Fandays worden goed bezocht.

Fanuc Benelux bestaat dit jaar 20 jaar en heeft daarom in Mechelen Fanuc Fandays gehouden. In het democenter, de Fanuc Academy (het opleidingscentrum) en een deel van het magazijn draaien diverse demo’s van robots, factory automation (CNC) en frees-, tap- en boormachines.

De Robodrill α-D21LiB5.

In de ruimte zijn onder meer de vernieuwde Robodrill α-D21LiB5 4-asser en de Robodrill α-D21MiB5 5-asser gedemonstreerd. De advanced-lijn heeft onder meer een verhoogd bereik van de Z-as waardoor de machine grotere werkstukken aankan. Ook is er een extra servomotor in de turret die de tijd voor gereedschapwissel vermindert tot 0,7 seconden. De automatische gereedschapswisselaar kan in deze configuratie 21 gereedschappen aan. Meer gereedschappen zijn mogelijk door er een robot bij te plaatsen.

iHMI

Voor de bediening en het beheer hebben de machines de nieuwe iHMI met touch screen. In feite zit er een embedded pc in, wordt tijdens de Fandays uitgelegd. Hierdoor kunnen functies die eerder in de CNC sturing zelf zaten, nu in de iHMI worden uitgevoerd. Dat maakt weer capaciteit vrij in de machinesturing, zodat de machine beter presteert.

Een CR-7iA/L robot, voor gereedschapswissel opgesteld op een AGV.

MT (machine tools) Linki software maakt permanente bewaking van de machines mogelijk en kan de gegevens, bijvoorbeeld over de productie of storingen, op diverse manieren op het scherm weergeven. ZDT (Zero Down Time) zorgt ervoor dat kan worden geanticipeerd op mogelijke mankementen, door stilstand van de machine in te plannen op momenten dat het uitkomt.

In de ruimte is ook de nieuwe fiberlaser gedemonstreerd, de M-710iC/50 met dual arm. Verder is er een collaborative robot, de CR-7iA/L, voor gereedschapswissel die is opgesteld op een AGV.

De Fanuc Fandays vonden plaats op 17 en 18 mei in Mechelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven