Ga naar hoofdinhoud

Delcams Boris VIP-gast bij Hermle

De vriendelijke spin Boris van Delcam was eind april een aandachtstrekker tijdens de jaarlijkse Hausausstellung van Hermle in Gosheim (D). Op een C 30 U vijfasser met een Heidenhain iTNC530 CNC-besturing werd Boris uit volmateriaal gefreesd van een aluminiumlegering.

Het frezen van de spil uit  AlMgS1 volmateriaal is een boeiend freesproces.  Het benodigde programma is gemaakt met de CAM-software Powermill van Delcam op een 64-bit computer. In ons land wordt Delcam vertegenwoordigd door Bemet uit Veenendaal.

Boris spider Delcam

Boris is al 25 jaar de mascotte van Delcam. De universiteit van Cambridge heeft destijds de eerste uitvoering gemaakt.  Inspiratie was de song ‘Boris the Spider’ van de Engelse groep The Who, zie ook de video aan het einde van dit bericht (foto: Delcam)

Boris spider Delcam op Hermle C 30 U

Het freeswerk in actie bij Hermle in Gosheim.  Het programmeerwerk is verzorgd door de Nederlander Walter van Doorne, een consultant bij Delcam in Obertshausen (D) (foto: Reinold Tomberg, voor meer foto’s van de Hausausstellung van Hermle zie onze fotoplayer)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven