Ga naar hoofdinhoud

Dekra test en certificeert 20 kW laserrobot voor LR Systems

De Laser Coating Removal robot van LR Systems kan ingezet worden voor het verwijderen van verf van vliegtuigen (foto: LR Systems)

Internationale expertorganisatie Dekra gaat voor LR Systems een grote Laser Coating Removal robot testen en certificeren. De robot, ontwikkeld door LR Systems, is uitgerust met een 20kW laser voor het uiterst nauwkeurig verwijderen van de verf van alle formaten commerciële en militaire vliegtuigen.

De robot zorgt voor een sneller en schoner verwijderingsproces dan conventionele methoden en draagt bij aan een significante verlaging van de ‘ground time’ van het vliegtuig. Paul van IJsselstein, CEO LR Systems: “Ik ben verheugd te melden dat Dekra ons wereldwijde LCR team zal ondersteunen. Met de expertise van Dekra kunnen we onze wereldwijde robotica oplossingen voor de onderhoudsindustrie nog verder verbeteren.”

Test- en certificeerproces

Dekra wordt verantwoordelijk voor het volledige test- en certificeerproces, van de evaluatie van het veiligheidsconcept, het testen van de componenten en de Factory Acceptance Testing op locatie tot en met het installeren van de eerste LCR Robot. Bert Zoetbrood, wereldwijd verantwoordelijk voor de divisie Product Testing & Certification en CEO van Dekra in Nederland: “Naast onze toewijding voor veiligheid intensiveren we onze focus op innovatieve en hightech segmenten met diensten als EMC (Electro Magnetic Compatibility), cybersecurity, functional safety testing, elektrische veiligheid en toegang tot internationale markten. Onze betrokkenheid in het ondersteunen van LR Systems in de ontwikkel- en implementatiefasen van de LCR Robot sluit naadloos aan bij onze ambities. Zo bieden we wereldwijd geïntegreerde diensten aan voor innovatieve producten in elke stap van het ontwikkelproces tot het nieuwe product op de markt komt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven