Ga naar hoofdinhoud

Dekkingsgraden pensioenen te laag

De dekkingsgraad van het Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) komt voor het derde kwartaal van dit jaar uit op 84%. Intussen is dit percentage gestegen tot 89%, terwijl het in de eerste helft van dit jaar ook boven de 100% is geweest. PMT’s directeur Guus Wouters noemt de resultaten ”niet goed”.

De wettelijke vereiste minimale dekkingsgraad voor een pensioen moet 105% bedragen. Volgens Wouters moeten pensioenfondsen een pakket aan maatregelen nemen. Hij noemt de aanpassing van premies en een mogelijke versobering van de pensioenregeling. Als getal noemde Wouters een percentage tussen de 6% tot 9%. ”Een pijnlijke maatregel”. Beluister hier Wouters van het PMT in het NOS Nieuws. Kijk hier voor een overzicht van de dekkingsgraden van PMT

 

PME naar 86%

Als gevolg van de ontwikkelingen op de financiële markten was de dekkingsgraad van het pensioenfond PME (Pensioenfonds van de Metalektro) per 31 augustus al gedaald naar 91,5%. Kijk hier voor een overzicht van de dekkingsgraad van PME. Aan het einde van het derde kwartaal 2011 is de dekkingsgraad gedaald naar 86%. Daarmee ligt de dekkingsgraad van het PME onder het benodigde herstelpad. Er zijn aanvullende maatregelen nodig.”Één van de maatregelen is het voornemen de pensioenen te verlagen per 1 april 2013”, aldus het PME.

 

Minister Henk Kamp heeft intussen de pensioenfondsen die in de problemen zijn uitstel gegeven van de verplichting om de premies extra te verhogen. Pensioenfondsen mogen gaan vooruitlopen op de verhoging van de pensioenleeftijd.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven