Nieuws

Decentrale netvoeding, dicht bij verbruiker

Murrelektronik komt met schakelende netvoeding Emparro67 Hybrid. Machinebouwers en productiebedrijven plaatsen belangrijke componenten steeds vaker decentraal (buiten de schakelkast, bijvoorbeeld op de machine). Door een machine of systeem op te delen in secties, kunnen plc’s, controllers en I/O-systemen dichter bij de componenten die ze beheren worden geplaatst, stelt het bedrijf. Zo wordt geprofiteerd van de voordelen van stroomvoorziening dicht bij de verbruiker. Murrelektronik heeft een white paper dat hier dieper op in gaat.

De nieuwe Emparro67 Hybrid van Murrelektronik verplaatst de voeding vanuit de schakelkast naar de industriële toepassing in het veld.

De volledig vergoten IP67 netvoedingen uit de Emparro67-serie zijn ontworpen voor toepassingen buiten de schakelkast. Ze kunnen tegen een stootje en zijn voorzien van een robuuste metalen behuizing en behalen een hoog rendement: tot 93,8% van de gebruikte energie wordt omgezet.

Direct bij verbruiker

Het grote voordeel van deze decentrale oplossing is dat de transformatie van de 230VAC spanning naar 24 VDC niet meer plaatsvindt in de schakelkast, maar direct bij de verbruiker. Hierdoor blijven leidingverliezen tot een minimum beperkt. Schakelkasten kunnen een kleiner formaat krijgen, en bij sommige applicaties zelfs volledig overbodig worden.

De schakelende netvoeding controleert tevens het stroomcircuit en zorgt daarmee voor een hogere bedrijfsveiligheid. Dit gebeurt met 2 geïntegreerde kanalen voor de 24-VDC-laststroombeveiliging. Tevens zorgt een I/O-link interface op de voeding voor een uitgebreide en heldere communicatie.

Maximale stroombeveiliging

Emparro67 Hybrid beschikt over twee geïntegreerde Mico-kanalen voor elektronische stroombeveiliging van bijvoorbeeld installatieonderdelen, sensoren en actuatoren of van veldbusmodules. Op deze wijze kan bij een veldbussysteem, de voeding van zowel de sensoren als ook van de actuatoren afzonderlijk worden beveiligd, voor een maximale bedrijfsbetrouwbaarheid.

De Mico-kanalen voor de beveiliging van de twee 24-VDC-laststroomcircuits kunnen worden ingesteld op verschillende stroomwaardes. Uitschakeling verloopt via het principe ‘zo laat als mogelijk, zo vroeg als noodzakelijk’.

Kortsluiting of overbelasting

Als de voedingsspanning van de aandrijving wordt onderbroken, bijvoorbeeld door kortsluiting, overbelasting of kabelbreuk, wordt de veldbusmodule verder gevoed via de sensor- en modulespanning. Dit betekent dat foutmeldingen en diagnose informatie nog steeds naar de plc kunnen worden verzonden.

De Emparro67 Hybrid heeft ook een I/O-link interface (M12-aansluiting) en kan als device communiceren met een bovenliggende I/O-linkmaster. Daardoor kan de Emparro67 Hybrid ook geïnstalleerd worden in andere gekoppelde intelligente toepassingen, bijvoorbeeld voor predictive maintenance-functies.

Download white paper

Bekijk de werking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven