Snijplaatkwaliteit MP2050 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Snijplaatkwaliteit MP2050

Seco snijplaatkwaliteit MP2050.

De Seco Tools snijplaatkwaliteit MP2050 heeft een geoptimaliseerde balans tussen taaiheid en slijtageweerstand. Hiermee kunnen zeer sterke, warmtebestendige materialen efficiënt worden bewerkt.

Deze kwaliteit werd oorspronkelijk speciaal ontwikkeld voor de bewerking van turbinebladen in de energieopwekkende industrie, maar is ook geschikt voor lucht-/ruimtevaarttoepassingen en maakt het frezen van materialen zoals austenitisch en martensitisch roestvast staal en titanium gemakkelijk.

Nieuw substraat

Dankzij het compleet nieuwe substraat en de nabehandeling die op de bekleding werd toegepast, kan de MP2050 beter omgaan met veel warmte in de snijzone en effectief voorkomen dat spanen verkleven. Er ontstaat een snijkantopbouw voor een hoge stabiliteit en voorspelbaarheid van het proces. De betrouwbaarheid van het substraat en de slijtageweerstand in de bekleding overwint onstabiele bewerkingsomstandigheden zoals onderbroken sneden, lange uitsteeklengtes en zwakke ondersteuningen.

Bovendien verlaagt de kwaliteit de gereedschapskosten door een langere standtijd en kunnen de snijparameters worden verhoogd, vooral bij droge bewerkingsomstandigheden.
De MP2050-serie bestaat uit ronde snijplaten in de afmetingen 10, 12, 16 en 20. Snijplaten voor hoge voeding, vierkante snijplaten voor Turbo, Square en Square T4, en vlakfreessnijplaten voor Double Octomil zijn ook leverbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven