De Ridder verspaant op Metavak • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

De Ridder verspaant op Metavak

De Ridder THO uit Best staat op de Metavak 2010 in Gorinchem met een drietal machines. Van Emco staat er, onder spaan, de Maxxturn 45 SMY. Daarnaast laat De Ridder, ook onder spaan, een i-mes GPY zien, een gantry portaalmachine in profiel bouwwijze.

De Emco Maxxturn 45 SMY is een CNC draaimachine met Siemens 840D besturing, een doorlaat van 45 mm, aangedreven gereedschappen, een Y-as en een subspil. De Maxxturn 45 valt op door zijn compacte bouwwijze met is desondanks een goede toegankelijke machine. De Maxxturn 45 is tevens met een interne zwenklader voor automatische belading van inzetwerk leverbaar waarbij het compacte opstelvlak behouden blijft.

 

i-mes gpy op metavak

Op de Metavak staat de i-mes GPY 138/158, de op één na grootste machine van dit type, onder spaan op de stand van De Ridder THO (foto: De Ridder)

 

i-mes

Daarnaast laat De Ridder een gantry portaalmachine in profiel bouwwijze zien; de i-mes GPY. Met name geschikt voor het HSC bewerken van freeskunststoffen, hout en non-ferro materialen, zoals bijvoorbeeld aluminium vacuümmatrijzen. De getoonde uitvoering is voorzien van een twee-assige zwenkkop geschikt voor vijf-assig simultaan frezen.

 

De kleinste uitvoering van deze machine heeft een werkbereik van 980 mm x 680 mm, de grootste machine van 1.380 mm x 2.480 mm. Van dezelfde fabrikant toont De Ridder nog de i-mes i450, een compacte low-cost 5-assige freesmachine voor de prototype- en modelbouw en bijvoorbeeld de fijnmechanische, dentale en sieradenindustrie.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven