De Koning draait met Koreaanse machines • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

De Koning draait met Koreaanse machines

Metaaldraaierij De Koning heeft onlangs weer een drietal machines aan het machinepark toegevoegd. Het gaat hier om twee Hanwha langdraaimachines en een Hyundai Wia LM1800TTSY draaicentrum.

Zowel de Hyundai Wia als de twee Hanwha langdraaimachines zijn geleverd door Dymato uit Veenendaal. Dymato heeft hiermee in totaal negentien machines aan De Koning geleverd. Metaaldraaierij De Koning produceert fijnmechanische producten in series van 50 tot een paar 100.000 per jaar. Met de aanschaf van de twee Hanwha langdraaimachines en het draaicentrum van Hyundai Wia kan De Koning zijn onbemande productiecapaciteit verder uitbreiden.

Hyundai Wia LM1800 TTSY bij De Koning.JPG

Een tweede Hyundai Wia LM1800TTSY wordt momenteel bij De Koning in gebruik genomen (foto’s: Tim Wentink)

 

Twee spindels

De Hyundai Wia LM1800TTSY is een draaicentrum met twee spindels en twee gereedschapturrets voor het simultaan bewerken van twee werkstukken. De Machine wordt bij De Koning aangevoerd door een 1,5 m lang materiaalmagazijn. Daarnaast zal een robot de kant en klare producten geheel geautomatiseerd uit de machine halen. De Koning streeft naar een productieproces dat zoveel mogelijk geautomatiseerd en gerobotiseerd is. Voor grote series heeft De Koning daarom ook twee Hanwha XD32H langdraaimachines in gebruik genomen. In het volgende nummer van Metaal Magazine leest u meer over De Koning en de twee langdraaimachines van Hanwha. Als u dit niet wilt missen, neem dan nu een abonnement op Metaal Magazine.

Hanwha langdraaimachines.JPG

Een kijkje in de langdraaiafdeling van De Koning met momenteel vier langdraaimachines.


Bekijk voor een korte uitleg en de specificaties van de Hanwha XD32H de volgende Powerpoint presentatie:

ppt bestand  Hanwha XD32H langdraaimachine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven