De Haan verspaant groot op Hyundai-Kia • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

De Haan verspaant groot op Hyundai-Kia

De Haan Special Equipment in Stadskanaal heeft geïnvesteerd in een grote SKT700 LM draaimachine van Hyundai-Kia. Het bedrijf speelt daarmee in op de vraag naar steeds grotere elementen vanuit de hijskraanindustrie.

Bij heffen en hijsen is sprake van een trend naar steeds grotere formaten en tonnages. Afgelopen jaar nog heeft De Haan bijvoorbeeld een enorm takelblok vervaardigd, met een hijscapaciteit van 3000 ton. Een jaar geleden is een grote SKT700 LM draaimachine van de Zuid-Koreaanse machinebouwer Hyundai-Kia aangeschaft, in ons land vertegenwoordigd door Dymato in Veenendaal.

 

Draaimachine width =

De grote SKT700 LM draaimachine van Hyundai-Kia bij De Haan (foto’s: Jan Oonk en De Haan)

 

Grote werkstukken

Niet het aantal bestuurbare assen maakt hier indruk, maar met name de productformaten die bewerkt kunnen worden. Op de machine kunnen producten tot een diameter van 1000 mm en een lengte van 3250 mm worden bewerkt. De hoofdspil heeft een vermogen van 45 kW, bij een maximaal toerental van 1500 per minuut.

 

In een komend nummer van Metaal Magazine meer informatie over de Hyundai-Kia van De Haan. Kijk hier voor een aanbieding voor een abonnement op Metaal Magazine. De video hieronder geeft een indruk van de SKT700 LM van Hyundai-Kia:

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven