De Eendracht kiest al sinds 1984 voor Mazak • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

De Eendracht kiest al sinds 1984 voor Mazak

Maarten Biezepol van De Eendracht bij de Integrex i-100S. "Investering in deze machine past bij toename complexe precisieonderdelen" (foto's: Yamazaki Mazak)

Dertig jaar geleden maakte de Rotterdamse specialist in hoogwaardig draai- en freeswerk De Eendracht de overstap van conventioneel naar CNC met een Mazak-machine. Begin dit jaar werd het machinepark uitgebreid met een Nexus 100MII draaibank en in oktober kwam daar nog eens een Integrex i-100S draaifreescentrum bij.

Een gebrek aan merkentrouw kan de toeleverancier niet verweten worden, want daarmee beschikt de werkplaats inmiddels over twaalf Mazak CNC machines. “Ons bedrijf was destijds, in ’84, een van de allereerste in Europa die een Mazak draaibank in gebruik nam.” zegt Maarten Biezepol, die in 2012 samen met zijn twee broers als derde generatie leiding geeft aan het familiebedrijf.

 Een typisch voorbeeld van een door De Eendracht vervaardigd onderdeel.  

Een typisch voorbeeld van een door De Eendracht vervaardigd onderdeel.

Aan de meest recente aankoop ging geen brede marktoriëntatie, noch een shortlist van kandidaatmachines vooraf , laat Biezepol weten. “Opdrachten omvatten steeds vaker complexe precisieonderdelen. Wij hadden al zo’n vijftien jaar ervaring opgedaan met een Integrex 200 Y. Een multitasker draait en freest in één cyclus. Niet opnieuw opspannen op een tweede machine, of een derde, bevordert de nauwkeurigheid. Je hoeft niet opnieuw in te stellen, hebt minder kans op fouten en beschadigingen. De doorlooptijd is een stuk korter.”

In het komend nummer van Metaal Magazine meer informatie over de Integrex van De Eendracht. Wilt u dat niet missen, neem dan nu een abonnement op Metaal Magazine.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven