De Cromvoirtse gaat zelf waterstraalsnijden • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

De Cromvoirtse gaat zelf waterstraalsnijden

De Cromvoirtse breidt haar machinepark uit met een waterstraalsnijmachine. De nieuwe Omax 80X (foto), die binnenkort geplaatst wordt, heeft een snijbed van 4000 bij 2000 mm en kan diverse metaalsoorten aan.

Waterstraalsnijden biedt diverse voordelen, meldt het bedrijf. Zo geeft het een vrijwel braamloze snede, waarbij nauwelijks nabewerking nodig is. Ook in dikker plaatmateriaal zijn (kleine) uitsparingen en contouren van constante en hoogwaardige kwaliteit.

Bovendien blijven kwaliteit en eigenschappen van het materiaal constant doordat er geen sprake is van warmte-inbreng. En daarnaast levert watersnijden geen vervorming en verkleuring op van het materiaal.

Voortaan in eigen hand

Klanten kunnen al zo’n drie jaar waterstraalsnijwerk bij De Cromvoirtse bestellen, maar dit werd altijd uitbesteed aan derden.

“Vanwege de enorme groei in deze markt hebben we besloten om op onze locatie in Nuth een eigen waterstraalsnijmachine te plaatsen”, aldus het bedrijf. “Daarmee hebben we het gehele proces in eigen hand.”

Omax levert de machine over 2 weken. Vervolgens is er een week voor de opbouw om daarna hopelijk vol aan de slag te kunnen gaan”, vertelt Bart van Gisbergen, hoofd Verkoop bij De Cromvoirtse.

Klanten kunnen kiezen uit 3 verschillende snijkwaliteiten: Fijn, middel of grof.

Lees ook:

De Cromvoirtse breidt uit met 2 magazijntorens (13 november 2019)

De Cromvoirtse schaft Q-Fin aan (18 juni 2019)

Nieuwe buislaser voor De Cromvoirtse (10 april 2019)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven