De Cromvoirtse breidt online portaal uit • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

De Cromvoirtse breidt online portaal uit

De Cromvoirtse uit Oisterwijk (NB) gaat haar online klantenportaal SCP Online uitbreiden met de mogelijkheid om offertes aan te vragen zonder dat de klant hiervoor een digitale tekening aan hoeft te leveren. Klanten kunnen kiezen uit standaard plaatwerk producten en deze aanpassen naar de maatvoering die gewenst is. Met deze uitbreiding, die ontwikkeld is door ISD Benelux uit ’s Hertogenbosch, wil het bedrijf haar klanten nog meer service bieden.

Het idee is ontstaan nadat bleek dat de vele plaatwerk producten die dagelijks worden uitgeleverd door De Cromvoirtse in de basis veel overeenkomsten vertoonden. Denk hierbij aan een vierkante/rechthoekige vormen, profielen, schijven en ringen. Samen met ISD Benelux is gekeken naar de mogelijkheden en al gauw was de vertaalslag gemaakt van idee naar functionele uitbreiding van de automatiseringsomgeving van het bedrijf.

 

Eenvoudig 

De software oplossing, simpel genoemd WebCAD, is een uitbreiding op HiCAD en geïntegreerd binnen de webcalculatie module van WiCAM. Nadat de klant zich heeft aangemeld op het portaal, kan de keuze worden gemaakt om een offerte te maken of een order te plaatsen. De klant of prospect maakt een keuze uit de plaatwerk product catalogus en vervolgens wordt de offerte of order gecalculeerd aan de hand van actuele materiaalprijzen en uurtarieven. Tenslotte krijgt de klant de offerte of orderbevestiging via een e-mailbericht retour.

 

Naast het kunnen bedienen van klanten die geen eigen CAD-systeem hebben, heeft de oplossing tevens het voordeel dat de tekeningen die worden gegenereerd 100% voldoen aan de voorwaarden voor de interne productie automatisering van De Cromvoirtse. Dit betekent een belangrijke volgende stap in de standaardisatie van het totale plaatwerkproces waarbij de kwaliteit en de leverbetrouwbaarheid wordt verbeterd. Het is de verwachting dat de uitbreiding van SCP Online in juli in gebruik zal worden genomen.

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven