Nieuws

Darley EHP 300 met APR portaalrobot (met film)

Darley toonde tijdens de Techni-Show 2006 in Utrecht het automatisch afkanten met een APR vijf-assige portaalrobot in combinatie met een zeven-assig gestuurde Darley EHP 300 kantpers. Deze machine, met een werklengte van 4 m, was voorzien van een ACS-2 hoekmeetsysteem.

Wat opvalt is dat Darley kiest voor een portaalrobot, waar een aantal andere fabrikanten juist kiest voor een staande robot. Dankzij de portaalrobot blijft er veel meer ruimte voor de kantbank over om eventueel toch handmatig te produceren en om gemakkelijk de gereedschappen te kunnen wisselen.

Door de variatie in plaatdikte en materiaalkwaliteiten zoals treksterkte en walsrichting kan de hoek afwijken van de geprogrammeerde waarde. In de praktijk betekent dat tijd- en materiaalverlies. Met ACS hoekmeetsysteem is het mogelijk om tijdens het buigen van producten de producthoek continu te meten. Hierdoor worden de afwijkingen door materiaal- en plaatdikteverschillen, walsrichting, etc. automatisch gecorrigeerd. Dit systeem biedt grote voordelen bij zowel enkelstuks als serieproductie.

Om dit filmpje te kunnen bekijken is Flash Player 8 vereist. U kunt dezegratis downloaden. Het kan zijn dat u om de nieuwe functies te kunnen gebruiken de browser moet sluiten en opnieuw openen of de computer moet herstarten. Onze excuses voor het – eenmalige – ongemak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven