Daling orders machines en gereedschappen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Daling orders machines en gereedschappen

De sectie VIMAG van de Federatie Productie Technologie, waarin fabrikanten en leveranciers van machines, (hardmetalen) gereedschappen en software en apparatuur voor meet- en besturingstechniek zijn vertegenwoordigd, heeft de orderstatistieken over het derde kwartaal van 2012 gepresenteerd.

De omzet voor gereedschappen bedroeg over het derde kwartaal 2012 29,5 miljoen euro; 4% minder dan de 30,8 miljoen euro in het jaar daarvoor. Bij de investeringsgoederen werd nog een omzetstijging van 5% genoteerd ten opzichte van het derde kwartaal vorig jaar, terwijl de omzet van verspanende verbruiksgoederen nagenoeg onveranderd bleef. Daarentegen werd bij de niet-verspanende verbruiksgoederen, meetgereedschappen en overige gereedschappen een omzetdaling genoteerd van respectievelijk -15%, -10% en

-11%.

 

Machines

De machineomzetten bedroegen over het derde kwartaal van 2012 32,7 miljoen euro; een daling van 15% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (38,5 miljoen euro). De daling deed zich voor bij verspanende machines (-10% naar 24,6 miljoen euro), niet-verspanende machines (-26% naar 7,6 miljoen euro) en overige machines (-22% naar 500.000 euro).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven