Ga naar hoofdinhoud

Daling orders machines en gereedschappen

De sectie VIMAG van de Federatie Productie Technologie, waarin fabrikanten en leveranciers van machines, (hardmetalen) gereedschappen en software en apparatuur voor meet- en besturingstechniek zijn vertegenwoordigd, heeft de orderstatistieken over het derde kwartaal van 2012 gepresenteerd.

De omzet voor gereedschappen bedroeg over het derde kwartaal 2012 29,5 miljoen euro; 4% minder dan de 30,8 miljoen euro in het jaar daarvoor. Bij de investeringsgoederen werd nog een omzetstijging van 5% genoteerd ten opzichte van het derde kwartaal vorig jaar, terwijl de omzet van verspanende verbruiksgoederen nagenoeg onveranderd bleef. Daarentegen werd bij de niet-verspanende verbruiksgoederen, meetgereedschappen en overige gereedschappen een omzetdaling genoteerd van respectievelijk -15%, -10% en

-11%.

 

Machines

De machineomzetten bedroegen over het derde kwartaal van 2012 32,7 miljoen euro; een daling van 15% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (38,5 miljoen euro). De daling deed zich voor bij verspanende machines (-10% naar 24,6 miljoen euro), niet-verspanende machines (-26% naar 7,6 miljoen euro) en overige machines (-22% naar 500.000 euro).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven