Ga naar hoofdinhoud

Dag van de Ondernemer onderstreept belang maakindustrie

De achtste Dag van de Ondernemer van MKB Nederland is door Koninklijke Metaalunie ondersteund. Dit gebeurde door in de verschillende districten diverse activiteiten te organiseren waarbij het draaide om de ondernemer in de MKB-maakindustrie. Ondernemers zijn op deze dag bedankt voor hun durf en doorzettingsvermogen.

Brancheorganisaties, lokale verenigingen, gemeenten, provincies, Eerste en Tweede Kamerleden, ambtenaren, kennispartners en vele anderen hebben ondernemers uit de MKB-maakindustrie op 17 november in het zonnetje gezet. Daarbij onderstreepten ook politici zelf het belang van de MKB-maakbedrijven.

Politici bezochten maakbedrijven

CDA-Tweede Kamerlid Hilde Palland bracht samen met Metaalunie en gedeputeerden van provincie Overijssel een bezoek aan scheepswerf Thecla Bodewes Shipyards in Kampen.

“Wat is het toch indrukwekkend om te zien wat er gemaakt wordt voor de wereld door vakmensen in Nederland”, zei ze tijdens het bezoek.

“We moeten onze maakindustrie koesteren en versterken. Vakmensen zijn hard nodig en daarop moeten we via onderwijs en zij-instroom inzetten.”

In Friesland brachten onder meer Friso Douwstra, gedeputeerde van die provincie, en Tweede Kamerlid Habtamu de Hoop van de PvdA een bezoek aan Metaalunielid Douma Machinery.

Zij kregen onder meer uitleg over de Metaalunie-verkiezingscampagne ‘Gemaakt in Nederland!’.

Oplossingen voor uitdagingen

Met deze campagne benadrukt Metaalunie in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen het belang van de MKB-maakindustrie en de cruciale behoeften en uitdagingen van deze sector.

De campagne richt zich op duidelijke oplossingen: innovatiestimulering voor MKB-maakbedrijven en verduurzaming van de MKB-maakindustrie.

Bovendien gaat het om het ondernemersklimaat in Nederland en uiteraard hoe de instroom van vakmensen de komende jaren vergroot kan worden.

Met die aangedragen oplossingen kunnen uitdagingen die op de MKB-maakindustrie afkomen, succesvol opgelost worden.

Ook wordt aangegeven welke politieke keuzes daarvoor nodig zijn. “De inzet voor Koninklijke Metaalunie is duidelijk: Kies voor Gemaakt in Nederland!”

Belang ondernemers

“In Nederland zijn ruim 1,5 miljoen ondernemers die met hun bedrijf van enorme toegevoegde waarde zijn voor ons land”, stelt Metaalunie.

“Ondernemers creëren immers groei, banen en welvaart. Dat geldt natuurlijk ook voor alle MKB-maakbedrijven in ons land.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven