DAF verlaagt productie trucks • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

DAF verlaagt productie trucks

DAF verlaagt eind november de productie van trucks naar 184 trucks per dag. De truckfabrikant heeft door de onzekere economische omstandigheden te maken met een afnemende vraag naar trucks in Europa. Daarom wordt de productie per 28 november verlaagd van 200 naar 184 trucks per dag, waarvan 162 in Eindhoven en 22 bij Leyland Trucks in Groot-Brittannië.

DAF produceert op klantenorder en daarom golft de productie mee op de vraag. “Dat het productievolume wordt teruggebracht naar het niveau van vóór 12 september, betekent de komende weken helaas dan ook een aanpassing van het aantal uitzendkrachten”, aldus president-directeur Harrie Schippers. “Hoe de productie zich verder zal ontwikkelen, is volledig afhankelijk van de marktvraag: we houden de ontwikkelingen uiteraard scherp in de gaten.”

 

Schippers zegt wel te zien dat de transportactiviteiten in Europa nog steeds op een hoog niveau liggen. Dat blijkt onder meer uit de statistieken van de Maut. “In augustus lag het internationale transport zelfs nog 5 procent boven het niveau van recordjaar 2008. De verwachting is dan ook dat de totale markt voor zware vrachtwagens in Europa dit jaar zal uitkomen op zo’n 240.000 eenheden, ongeveer 30 procent meer dan vorig jaar. Dit is vooral te danken aan een sterke toename van de vraag in het eerste halfjaar.”

 

DAF was vorige week een van de ondertekenaars van een gezamenlijke brief van Brabantse bedrijven waarin gepleit wordt voor een ‘taskforce crisisbeheersing’.

 

Eerder lieten MAN en Scania al weten de productie van trucks terug te brengen.

 

(bron: TTM.nl)

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven