D800Z Makino grotere broer D500 en D300 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

D800Z Makino grotere broer D500 en D300

De D800Z, de grote broer van de D500 en D300, is het nieuwe vijfassige, verticale bewerkingscentra van Makino. Deze machine heeft een draaitafel van 800 mm. De spindel en tafel zijn goed bereikbaar en wederom heeft deze machine een robuuste bouwwijze en is er gedacht aan de koeling van machinecomponenten en het voorkomen van trillingen.

Werkstukken van 1.000 mm in diameter met een massa tot 1.200 kg kunnen dankzij de direct drive motoren en de hoge snelheden van de spindels met grote nauwkeurigheid bewerkt worden. De D800Z heeft zijn stijfheid te danken aan de Z-vorm van het machineframe. Hierdoor blijft het zwaartepunt van de tafel in een klein gebied en blijft daarmee altijd tussen de lageringen van de A- en C-as. Dit in combinatie met grote lagerdiameters zorgt ervoor dat de deflectie of doorbuiging van de tafel veertien keer kleiner is dan bij een hangende tafel.

 

D800Z width =

De Makino D800Z tijdens de EMO Hannover 2013 (foto’s: Reinold Tomberg)

 

Hoge precisie

Er zijn verschillende spindels leverbaar met toerentallen tussen de 12.000 toeren en 20.000 min toeren. De D800Z is geschikt voor bedrijven die onderdelen met een hoge precisie fabriceren zoals de aeronautical industrie, matrijzenbouw en voor fabrikanten van bijvoorbeeld vacuümkamers en ventielbehuizingen. Makino wordt in Nederland vertegenwoordigt door Produtec uit Meerkerk. Bekijk hieronder ook een video:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven