Covestro verkoopt AM-activiteiten aan Stratasys • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Covestro verkoopt AM-activiteiten aan Stratasys

De grille van een auto, 3D-geprint op op een Stratasys Neo800 stereolithografiesysteem met heldere Somos WaterShed CX 11122 (foto: Stratasys).

Het Duitse Covestro verkoopt zijn additive manufacturing-activiteiten (inclusief de locatie in Geleen) aan het Amerikaanse Stratasys voor 43 miljoen euro. Dit bedrag kan nog verder oplopen met maximaal 37 miljoen euro wanneer vooraf bepaalde maatstaven voor prestaties worden behaald. Covestro had eerder de AM-activiteiten van DSM overgenomen, als onderdeel van een grotere transactie. Het merendeel van de werknemers van de nu overgenomen activiteiten zal werkzaam blijven in Geleen en het Amerikaanse Elgin.

De overname omvat onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten en -activiteiten, wereldwijde ontwikkelings- en verkoopteams in Europa, de VS en China, een portfolio van ongeveer 60 additieve productiematerialen, en een uitgebreide IE-portefeuille bestaande uit honderden octrooien en octrooien in aanvraag.

Zeer competitieve markt

Met de verkoop wil Covestro zijn portfolio verder optimaliseren om nog meer de focus te leggen op het uitgebreide aanbod voor klanten in zijn kernindustrieën.

“Additive manufacturing is een groeiende, maar ook zeer competitieve markt”, zegt Dr. Thomas Toepfer, CFO van Covestro. 

“We zijn ervan overtuigd dat Stratasys de optimale voorwaarden biedt om de verdere groei van onze voormalige additive manufacturing-activiteiten op dit gebied te ondersteunen.”

Stratasys verwacht dat de overname bij afronding onmiddellijk een positief effect zal hebben.

3D-printmaterialen voor derden

Dankzij de overname zal Stratasys zijn klanten completere oplossingen kunnen bieden en de ontwikkeling van de volgende generatie materialen voor productie met partners kunnen versnellen.

Covestro is altijd belangrijk geweest voor Stratasys bij het beleveren van 3D-printmaterialen aan derden.

De overname komt dan ook ten goede aan klanten die gebruikmaken van meerdere 3D-printplatforms van Stratasys, waaronder de Origin P3, Neo stereolithografie- en H350 printers.

De fabrikant van polymere 3D-printoplossingen is al distributeur van de Somos harsen van Covestro die al beschikbaar zijn voor de Neo en Origin One 3D-printers van Stratasys.

Materialenaanbod wordt uitgebreid

Stratasys zal zijn gedifferentieerd materialenaanbod in stereolithografie, DLP en poeders uitbreiden, ondersteund door een brede IP-portfolio

De overname zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023 worden afgerond. De transactie is afhankelijk van wettelijke goedkeuringen en de naleving van andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven