CoroDrill 801 en 818 voor taai materiaal • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

CoroDrill 801 en 818 voor taai materiaal

Sandvik Coromant introduceert met de nieuwe CoroDrill 801 en 818 concepten voor productieve bewerkingen met diepgatboren specifiek gericht op grote gatdiameters. Beide gereedschappen zijn effectief bij het boren van taaie materialen, zoals superlegeringen en titanium, maar kunnen ook ingezet worden bij roestvaststaal.

De CoroDrill 801 van Sandvik Coromant is ontworpen om veilig te boren in moeilijk verspaanbare materialen. Dankzij een stabiel ontwerp inclusief de allernieuwste wisselplaat- en geleidepad-technologie, zorgt de boor voor een goede spaancontrole. Een aantal technische kenmerken, zoals verbeteringen van het ontwerp van het koelmiddelkanaal en de spaankamer, maken een goede spaanafvoer mogelijk. Een ander groot voordeel van de CoroDrill 801 is het gebruiksgemak. Er is bijvoorbeeld een geslepen zone, dit ten behoeve van controle van de rondloop; dit in combinatie met een markering maakt het eenvoudig om de boor correct te positioneren in de boorbuis. Met de radiale aanpassing van 2,5 mm is nu een grotere flexibiliteit mogelijk in het gehele diameterbereik van 66,7 tot 165,1 mm.

 Sandvik Coromant Corodrill 818

Bij het nieuwe CoroDrill 818-verzinkgereedschap voor diepgatboren wordt een hoge processtabiliteit gegarandeerd door de wisselplaatzitting volgens de T-rail-constructie in combinatie met de nieuwe TXN-wisselplaat met verbeterde kwaliteit en geometrie (foto’s: Sandvik Coromant)

 

De CoroDrill 818 is verkrijgbaar in diameters van 65 tot 222,2 mm met een radiale aanpassing van 2, 5 of 8 mm. Dit gereedschap is eenvoudig in het gebruik en zorgt voor een goede spaanafvoer, grote radiale instelbaarheid en een markering voor eenvoudige positionering in de boorbuis.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven