Nieuws

Cornelissen Metaaltechniek bloeit op na overname

Cornelissen Metaaltechniek.
Cornelissen Metaaltechniek.

Cornelissen Metaaltechniek in Rhenen maakt na een reorganisatie en upgrading een groei door. Het toeleverbedrijf is begin 2016 overgenomen door drie andere toeleveranciers. De snijfaciliteiten tot 6.000 mm, vormen de basis voor de positieve ontwikkelingen.

Cornelissen MT vormt nu met de drie (Ales Metaaltechniek, Erba Plaatbewerking en Vlastuin Group) een cluster, waarbij Vlastuin zich richt op grotere series en eigen producten, Erba Plaatbewerking op kleine series staal en rvs, terwijl Cornelissen de bewerkingsmogelijkheden aanvult met snij- en zetwerk in grote lengtes.

Complete samenstellingen

Naast snijwerk voor derden wordt ook een groot deel intern verder verwerkt op de constructieafdeling, waar Cornelissen MT complete samenstellingen maakt. Cornelissen MT werkt onder meer voor machinebouwers en constructiebedrijven in de utiliteitsbouw, infrastructuur, kraan- en voertuigindustrie, bruggenbouw, scheepsbouw en machine-installatiebouw.

Investeringen

Het afgelopen jaar is alle winst teruggevloeid in het bedrijf, waardoor investeringen in onder meer logistiek, organisatie en ERP konden worden gedaan. Stapsgewijs is ook het machinepark aangevuld, onder meer met een 4 m lasersnijmachine (Trumpf  L4020), lasrookafzuiging, Sigmundtafels, digitale lasapparatuur en extra lasplekken.

Machinebouwactiviteiten

Cornelissen MT geeft aan met de combinatie van 6 x 2 m plaat- en buis- en profiellasersnijden een goede positie in op de markt te hebbent. Met de aanschaf van een extra plaatlaser is het bedrijf ook minder kwetsbaar ingeval één van de machines uitvalt. Ook Ales MT heeft lasersnijwerk nu bij Cornelissen MT ondergebracht en kan zich daardoor beter focussen op machinebouw-activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven