Contourkoeling reduceert cyclustijden • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Contourkoeling reduceert cyclustijden

JB Ventures in Nijverdal heeft een nieuwe hybride methode ontwikkeld voor
de realisatie van gehard stalen matrijsdelen met contourvolgende koelstructuren.
Conventionele techniek (draaien/frezen/boren) wordt hierbij gecombineerd met
haar LaserCusing-technologie in één proces.

De meest ideale koeling kan worden gerealiseerd in spuitgietmatrijzen en matrijs-inserts tegen geringe kosten en met zeer korte terugverdientijden. Zowel product als methode dingt mee voor de Esef Engineering Award2008.
 
Koeling van matrijzen is het enige aspect binnen de spuitgietcyclus is waar nog een groot voordeel te behalen valt. De mogelijkheden en standtijd van hoog-warmtegeleidende legeringen is beperkt door mechanische sterkte en is in feite nog immer een indirecte wijze van koelen. Daarnaast is door Europese regelgeving het veelgebruikte berylliumkoper in matrijzen op de zwarte lijst gezet. De producerende industrie vraagt echter onophoudend naar verkorting van cyclustijden zonder concessie te doen aan standtijd en productkwaliteit.
 
Bij de hybride bouwwijze zoals ontwikkeld is, wordt onder stikstofatmosfeer een poedervormig gereedschapstaal laag-op-laag vólledig versmolten op een conventioneel geproduceerd basisdeel. Het gerealiseerde werkstuk is vólledig naadloos en homogeen als zijnde uit één stuk vervaardigd.
 
Kenmerk van laagsgewijze opbouw is volledige vormvrijheid aan binnen- en buitenzijde van het werkstuk. Op deze wijze kan een ideale contourvolgende koelstructuur direct onder het matrijsoppervlak gerealiseerd worden in een gehard gereedschapstaal. Door de specifieke materiaalkeus is de standtijd van deze vormdelen vergelijkbaar met de rest van de productiematrijs; feitelijk beter daar de thermische belasting door de toegepaste ideale koeling uitgesloten wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven