Continu en onbemand lukt Nossin met Hermle bewerkingscel (met film) • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Continu en onbemand lukt Nossin met Hermle bewerkingscel (met film)

Met de combinatie van een vijfassig C30U bewerkingscentrum van Hermle en een industrierobot van Kuka heeft Nossin Fijnmechanische Industrie in Beek en Donk een wereldprimeur in huis.

Complexe componenten met een gegarandeerde hoge nauwkeurigheid, daar draait het vooral om bij Nossin FMI. Dat is een werkgebied waar de machines van Hermle bij uitstek tot hun recht komen, vindt directeur Hans Nossin. Doorslaggevend is voor hem eveneens dat machine, robot en palletmagazijn zijn geïntegreerd tot één compleet concept. Nossin roemt verder de flexibiliteit van Hermle (in ons land vertegenwoordigd door Hermle Nederland in Venlo) om het geheel naar wens van de klant in te richten, zoals bijvoorbeeld aantallen pallets en afmetingen. De machine voor Nossin FMI is uitgevoerd in een verhoogde nauwkeurigheid voor alle vijf assen, waarbij Hermle een totale positioneerafwijking garandeert binnen 5 micrometer.

De C30U, met iTNC530-besturing van Heidenhain, kent een vermogen van 15 kW (draaimoment 130 Nm) en een maximaal toerental van 18 000 min-1. Ideaal voor de snelle en nauwkeurige bewerking van precisiedelen uit aluminium, het materiaal dat bij Nossin FMI de hoofdtoon voert. Het werkbereik bedraagt 650 mm x 600 mm x 500 mm. Na bewerking is het mogelijk de producten te controleren met behulp van een tastsysteem van Renishaw.

Alles staat bij de nieuwe bewerkingscel in het teken van het doel dat Nossin voor ogen staat: ‘Een volledig continue bewerking met een minimum aan mankracht.’ De C30U is uitgerust met standtijdbewaking voor gereedschappen, met een lasersysteem dat controleert op breuk en slijtage en met een extra groot gereedschappenmagazijn met 120 posities. Het palletsysteem van Hermle telt ruim vijftig posities, voor palletafmetingen die kunnen oplopen van 250 mm x 250 mm tot 350 mm x 450 mm. Waar mogelijk worden meerdere producten op een pallet opgespannen. En tussen palletmagazijn en machine staat een zesassige RS60 industrierobot van Kuka opgesteld die zorgt voor de omwisseling van de pallets met producten, tot een massa van 60 kg.

In een komend nummer van Metaal Magazine meer informatie over de nieuwe bewerkingscel van Nossin.

Om dit filmpje te kunnen bekijken is Flash Player 8 vereist. U kunt deze gratis downloaden. Het kan zijn dat u om de nieuwe functies te kunnen gebruiken de browser moet sluiten en opnieuw openen of de computer moet herstarten. Onze excuses voor het – eenmalige – ongemak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven