Ga naar hoofdinhoud

Consolidatie Duitse beurzen: Metav naar Nortec

De Metav in 2018

Vakbeurs Metav wordt voortaan ondergebracht bij vakbeurs Nortec. Daarmee wordt tegemoet gekomen aan de wens van exposanten tot consolidatie van beurzen in Duitsland. Met de samenvoeging wordt Nortec versterkt. De komende Nortec wordt in januari 2024 in Hamburg gehouden. Wel krijgt de vakbeurs nieuwe organisatoren.

Messe Stuttgart en de VDW (de Duitse Vereniging van bewerkingsmachine-fabrikanten uit Frankfurt am Main) bundelen voor dit samengaan hun expertise in Noord-Duitsland. Het maakt dat de organisatie van Nortec overgaat van Hamburg Messe und Congress naar Messe Stuttgart en VDW, al blijft de beurs dus in Hamburg.

Metav (International Exhibition for Metal Working Technologies) , de tweejaarlijkse vakbeurs die meestal aan het begin van het jaar in Messe Düsseldorf wordt gehouden, schuift nu dus aan bij Nortec, die ook aan het begin van het jaar maar dan in Hamburg wordt gehouden.

Bundeling landelijk beursaanbod

Messe Stuttgart en de VDW willen samen de themagebieden van Nortec uitbreiden en het profiel op middellange termijn te versterken. Consequentie hiervan is dat de VDW vakbeurs Metav onderbrengt in Nortec.

“Een groot aantal exposanten wil een consolidatie op de beursmarkt zodat ze hun producten en diensten kunnen bundelen. We zijn erg blij dat we dit kunnen ondersteunen door middel van de nieuwe constellatie,” vertelt Dr. Markus Heering, executive director van de VDW.

Beurservaring inzetten

Messe Stuttgart is verheugd om met de VDW, al jarenlang partner bij het organiseren van beurzen in Stuttgart, hun gezamenlijke beurservaring in te zetten. Nortec wordt zo uitgebreid als “toonaangevend platform voor industriële productietechnologie in Noord-Duitsland”.  

“Dit beproefde recept voor succes zal nu ook met volle inzet in Hamburg worden geïmplementeerd”, zegt Roland Bleinroth, president Messe Stuttgart.

Nieuwe mogelijkheden

Ook de VDW verwelkomt deze ontwikkeling. “De overname van Nortec door twee zeer competente organisatoren, te weten Messe Stuttgart en de VDW, opent nieuwe mogelijkheden om Nortec verder te versterken en het platform voor productietechniek in Noord-Duitsland uit te breiden”, aldus Heering.

“Als jarenlange organisator van vakbeurzen in productietechniek en als brancheorganisatie zijn we ervan overtuigd dat we met onze expertise en ons internationale netwerk een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van Nortec.”

Zeer succesvolle AMB

“Omdat Messe Stuttgart al vele jaren een zeer succesvolle AMB-vakbeurs over hetzelfde onderwerp organiseert in haar hallen, geloven wij dat een groot aantal synergieën kan worden benut voor Nortec”, zegt Bernd Aufderheide, president en CEO van Hamburg Messe und Congress.

“We zijn ervan overtuigd dat de VDW en Messe Stuttgart het evenement zullen versterken met hun ervaring, hun netwerk en hun innovatief vermogen, en iedereen die betrokken is bij Nortec een eersteklas beurs zullen bieden. Nortec is en blijft in goede handen in Hamburg. Dat is belangrijk.”

Werken aan soepele overgang

Nortec, vakbeurs voor fabrikanten en campus voor het MKB, is traditioneel het eerste ontmoetingspunt voor de industrie in het jaar in Hamburg.

De overdracht van Nortec is ingegaan op 12 juli. Messe Stuttgart, Hamburg Messe und Congress en VDW werken samen aan een soepele overgang.

De volgende Nortec wordt van 23 – 26 januari 2024 gehouden in Hamburg Trade Fair Center.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven