Nieuws

Connectiviteit in Silent Tools Plus

Silent Tools Plus biedt ingebouwde connectiviteit binnen de adapter, waardoor de operator real-time data van het bewerkingsproces kan verzamelen en analyseren (foto: Sandvik Coromant).

Sandvik Coromant introduceert connectiviteit in de serie Silent Tools, met de naam Silent Tools Plus. Daarmee kunnen productiebedrijven met hun gereedschap stappen zetten op het gebied van digitale bewerking en Industrie 4.0. De snijgereedschap- en gereedschapsysteemspecialist biedt dit aan als deel van het CoroPlus-programma van verbonden oplossingen voor metaalbewerkende bedrijven.

De nieuwste Silent Tools technologie voor inwendig draaien bij lange uitsteeklengten is nu voorzien van ingebouwde connectiviteit binnen de adapter. Deze Silent Tools Plus-oplossing maakt het mogelijk data van het bewerkingsproces te verzamelen en naar een dashboard te sturen. Hierdoor krijgt de operator waardevolle inzichten over wat zich afspeelt in slanke, buisvormige componenten.

Het wordt bijvoorbeeld mogelijk om te detecteren of er te veel trillingen zijn of wanneer het risico bestaat dat de oppervlaktekwaliteit aangetast zal worden. Daarnaast kunnen operators de tijd reduceren dat de machine draait zonder dat het gereedschap in snede is.

Connectiviteit en demping

“De combinatie van CoroPlus connectiviteit en Silent Tools dempingstechnologie maakt dit tot een oplossing die de technische hoogstandjes laat zien die we kunnen verwachten van de bewerkingsoplossingen van de toekomst”, zegt Åke Axner, product manager Silent Tools draaiadapters bij Sandvik Coromant.

De Silent Tools Plus trillingsindicator bijvoorbeeld, is in staat om in een vroeg stadium problemen met het bewerken te detecteren. Dat helpt trillingsgerelateerde problemen, zoals geluid, slechte oppervlaktekwaliteit en versnelde gereedschapslijtage, te voorkomen.

Daarnaast toont de harthoogte-instelfunctionaliteit het niveau van de snijkant aan, zodat deze snel en gemakkelijk kan worden ingesteld overeenkomstig de vereisten. Het resultaat is betere bewerkingsprestatie en een langer standtijd.

Draaiadapter met connectiviteit

“Silent Tools Plus draaiadapters met ingebouwde connectiviteit ondersteunen onze algemene CoroPlus strategie, waardoor klanten efficiënter kunnen werken”, aldus Axner. Deze draaiadapter omvat tevens een nieuwe Wedge Lock snelwissel-koppeling, tussen adapter en snijkop.

Dit maakt snelle en nauwkeurige snijkopwisselingen mogelijk, bijvoorbeeld in de lucht- en ruimtevaart, voor het bewerken van componenten zoals onderdelen van landingsgestellen, en in de olie- en gassector, waar het bewerken van lange buisvormige delen veel voorkomt.

Trillingen minimaliseren

Het programma van Silent Tools van Sandvik Coromant is ontworpen om trillingen te minimaliseren door een vooraf ingestelde demper binnen in het gereedschapslichaam. Deze bestaat uit een zware massa, ondersteund door rubberen veerelementen.

De voordelen van dit ontwerp zijn veelzijdig, waardoor metaalbewerkers het verspaningsvolume kunnen verhogen, de oppervlaktekwaliteit kunnen verbeteren, het proces zekerder kunnen maken of de productiekosten kunnen reduceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven