Ga naar hoofdinhoud

Composiet alternatief voor aluminium

ARN Recycling en NPSP hebben samen een nieuw composiet ontwikkeld, gemaakt van afvalmaterialen van auto’s en een bio-based hars. Het materiaal wordt milieuvriendelijk geproduceerd, is sterk en kan worden gegoten en bedrukt.

Het materiaal wordt op de markt gebracht onder de merknaam BlueRoots. Mogelijke toepassingen zijn straatnaamborden en -meubilair bijvoorbeeld.De nieuwe composiet bestaat uit een mengsel van een bindmiddel en een vulmiddel. Als bindmiddel wordt een biobased hars toegepast, waar NPSP al jaren ervaring mee. De vulstoffen, afkomstig van de herverwerking van auto’s, worden door ARN Recycling geproduceerd in de nieuwe PST (Post Shredder Technology) fabriek in Tiel. 

 

Van links naar rechts: Reyer Velema en Arie de Jong van ARN en Willem Böttger van NPSP tonen het eerste straatnaambord gemaakt van BlueRoots

Van links naar rechts: Reyer Velema en Arie de Jong van ARN en Willem Böttger van NPSP tonen het eerste straatnaambord gemaakt van BlueRoots

 

Alternatief voor auluminium

Eén van de eerste toepassingen van het nieuwe composietmateriaal is in straatnaamborden. Nederland telt bijna 250.000 straten, met elk minimaal twee straatnaamborden, in veel verschillende vormen, maten en uitvoeringen, en vaak gemaakt van aluminium.Er kunnen borden gemaakt worden met een historisch uiterlijk en borden die aan de modernste vormgeving voldoen. Om te bewijzen dat composietborden net zo goed zijn als conventionele aluminium straatnaamborden, wordt een proefserie geproduceerd, die zal worden gecertificeerd volgens de Nederlandse normen voor straatnaamborden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven