Ga naar hoofdinhoud

Compleetbewerken met Mori Seiki NT1000

Voor het compleetbewerken van kleine werkstukken heeft Mori Seiki vorig jaar de NT1000 geïntroduceerd. Een opvallende machine die tijdens de EMO Milano 2009 veel bezoekers trok. We zagen de machine ook begin februari tijdens de ‘Schneemesse’ van DMG.

De NT1000 van Mori Seiki is een freesdraaicentrum voor het geautomatiseerd compleetbewerken van kleine, complexe werkstukken. Zowel voor enkelstuks- als voor kleinseriefabricage. Midden vorig jaar is Mori Seiki gestart met de verkoop van de NT1000. De Europese metaalbranche kon vorig najaar voor het eerst kennismaken met deze compacte machine tijdens de EMO Milaan 2009. In het kader van de samenwerking tussen DMG en Mori Seiki toonde DMG de machine ook tijdens het Open Huis bij Deckel Maho in Pfronten (D).

NT1000 Mori Seiki

De opbouw van de Mori Seiki NT1000. De stangdoorlaat van de hoofdspil is 52 mm. Een gebruiker kan eventueel kiezen uit twee werkstuklaadsystemen: een portaallader of een laadssysteem achter de machine (foto’s: Mori Seiki)

 

DMG ook

De NT1000 is de kleinste machine in de NT-Series van Mori Seiki.  Het concept van de NT-Series is geïntroduceerd tijdens de EMO in Hannover in 2005.  In 2008 heeft Mori Seiki NT freesdraaicentra voorgesteld in een grotere uitvoering met een maximale draailengte van 6076 mm en een maximale draaidiameter van 1070 mm: de NT6600 DCG.  Deze grotere machine gaat DMG nu ook leveren.

 

Kleine machine

De NT1000 is een kleine machine voor precisiecompleetbewerken. Enkele technische gegevens: maximale draaidiameter 370 mm, maximale draailengte 400 mm, machinebereik 380 mm  x 210 mm x 480 mm (X x Y x Z). De bijbehorende ijlsnelheden zijn respectievelijk 40 m/min, 40 m/min en 50 m/min. Bekijk hier een filmpje op You Tube.

NT1000 Mori Seiki bij DMG in Pfronten

De NT1000 kan simultaanbewerken: met de hoofdspil links en de onderrevolver kan werkstuk 1 bewerkt worden – als optie met aangedreven gereedschappen in die revolver – terwijl werkstuk 2 in de tegenspil met een gereedschap in de freeskop bewerkt wordt. Daarbij kan de tegenspil onder een hoek omhoog gezet worden en kan het bewerkingsgereedschap door rotatie van de B-as onder een hoek naar beneden in lijn gebracht worden met het werkstuk in de tegenspil (foto: Reinold Tomberg)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven