Ga naar hoofdinhoud

Compleetbewerken met hydrostatische as

Monforts heeft tijdens de AMB 2012 een bijzondere machine voorgesteld: een grote schuinbedmachine met in het midden een freesspil voor compleetbewerken. De machine luistert naar de type-aanduiding Unicen 1000 Multiturn. De langs-as van de machine is voorzien van de bekende hydrostatische geleiding van Monforts.

Monforts kan de nieuwe machine in een aantal groottes leveren: met draailengtes van 800 mm, 1500 mm of 2500 mm. De laastgenoemde machine van 2,5 m werd getoond tijdens de beurs in Stuttgart (D). Een indrukwekkende machine. De maximale draaidiameter boven het bed bedraagt 800 mm.

 

350 width =

De Unicen 1000 Multiturn van Moforts op de beursvloer in Stuttgart. De machine is voorzien van een Siemens 840D solution line CNC-besturing. De hoofdspil heeft een vermogen van 60 kW en 6000 Nm (bij S1 100%)


Hardinge Bridgeport

In ons land brengt Hardinge Bridgeport Machines uit Raamsdonksveer deze machine van Monforts op de markt. Volgens Gerlof Vollema van Hardinge Bridgeport is Monforts gelet op grootte een mooie aanvulling op de mogelijkheden van de eigen machines. Bijzonder is de hydrostatische geleiding van de langs-as van de machine: dit maakt zware verspaningen mogelijk met een een hoge precisie.

 

350 width =

De freesspil van de Unicen 1000 Multiturn heeft een draaimoment van 423 Nm (bij S6 25%) en haalt 4000 toeren per minuut. De spil is voorzien van een Capto C6 opname. Op de beurs werd de machine getoond met een Y-slag van -200 mm en +350 mm. Een andere optie is -100 mm of +200 mm (foto’s: Reinold Tomberg). Zie ook de video hieronder:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven