Ga naar hoofdinhoud

Compacte Trulaser 3030 fiber van Trumpf

De Trulaser 3030 fiber die Trumpf vorige week tijdens de EuroBlech 2012 in Hannover voorgesteld heeft, kenmerkt zich door de compacte uitvoering. De laserbron en de schakelkast staan niet meer bij deze 2D-vlakbedsnijmachine, maar zijn volledig geïntegreerd in de machineconstructie.

De Trumpf Trulaser 3030 fiber is voorzien van een 3 kW Trudisk 3001 laserbron. Dit is een bron met een golflengte van 1030 nm, een straalkwaliteit van 4mm.mrad en de bron kan inkoppelen om een flexibele lichtgeleider met een minimale diameter van 100 micrometer. Bijgaande video van Trumpf maakt de opbouw en werkingswijze van de vlakbedsnijlaser Trulaser 3030 fiber goed duidelijk:

 

 

In ons land heeft Trumpf een vestiging in Hengelo (O). De video aan het einde van dit bericht toont de snijlasermachine in actie.

 

Trumpf width =

De compacte Trulaser 3030 fiber kreeg tijdens de EuroBlech veel aandacht van de beursbezoekers. Het is een snijmachine met een werkbereik van 3m x 1,5 m met een maximale snelheid van 140 m/min (simultaan) (foto’s: Trumpf en Reinold Tomberg).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven