Compacte robotcel Hermle • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Compacte robotcel Hermle

Voor de bewerkingscentra C 20 en C 30 heeft Hermle een compacte robotcel ontwikkeld: de RS 05. Dit is een cel met een oppervlak van maar twee vierkante meter, waarvan de robot een transportmassa van 5 kg kan verplaatsen. Het bijbehorende magazijn kan tot op zestien pallets in een paternostersysteem werkstukken opnemen.

De robot in de compacte cel van Hermle wordt ingezet voor het verwisselen van de werkstukken (dus werkstuk- en geen palletwisseling). Tijdens een persconferentie in Gosheim (D) vertelden mensen van Hermle dat het bij werkstukwisseling zinvol kan zijn om uit te gaan van een familie van halffabrikaten. Dit kan betekenen dat er iets meer verspaand moet worden, echter de logistiek van de cel verloopt dan volautomatisch. Voor meer informatie zie de bijlage en de video aan het einde van dit bericht.

 

Compacte robotcel RS 05 van Hermle

De compacte robotcel RS 05 van Hermle staat naast en niet voor het bewerkingscentrum. Dit is van belang om ook handmatig te kunnen werken met de machine (foto’s: Hermle, voor fotoreportage van ons bezoek aan Hermle kijk in ons digitale foto-album, in ons land is Hermle gevestigd in Venlo)

 

doc bestand  C20U RS 05 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven