Compacte portaalfrees van F. Zimmermann • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Compacte portaalfrees van F. Zimmermann

F.Zimmermann uit Neuhausen auf den Fildern (D) heeft sinds kort een compact vijfassig portaalfreescentrum in haar programma. Het gaat hier om de FZ33 compact en is geschikt voor de bewerking van kleine tot middelgrote werkstukken.

De FZ33 is toepasbaar in de gereedschap- en matrijzenbouw en in de luchtvaart- en autoindustrie. Het vijfassige bewerkingscentrum heeft een werkruimte van 2,5 m (X) x 3 m (Y) x 1,25 m (Z) met relatief kleine buitenafmetingen. Het gietijzeren frame van de FZ33 dempt trillingen goed en door een speciaal cement in de zijwanden is de machine robuust. De RZ33 is ontwikkeld voor de bewerking van aluminium en carbon componenten maar kan ook gebruikt worden voor de nabewerking van staal en gietijzer.

F.Zimmermann width =

Doordat het werkstuk niet op een beweegbare as is geplaatst, is de enige massa die tijdens de bewerking verplaatst het robuuste portaal, de Z-as en de freeskop. Dit resulteert in nauwkeurige werkstukafmetingen en mooie oppervlakte ruwheden (foto’s: F.Zimmerman)

 

Gepatenteerd

De technologie van de freeskop is gepatenteerd en deze technologie in combinatie met een meetsysteem zorgt voor een snelle en precieze verplaatsing van de A-as en C-as. F. Zimmerman wordt in Nederland vertegenwoordigd door Schreuder Gieterij Techniek uit Hengelo

 

 

Lees meer over de FZ33 in het Engelstalige persbericht:

doc bestand  F Zimmermann FZ 33 compact

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven