Compacte lasinverter voor mobiel hechtlassen • Metaal Magazine
Nieuws

Compacte lasinverter voor mobiel hechtlassen

Venvulas Lastechniek uit Vught heeft een compacte, mobiele lasinverter ontwikkeld voor het efficiënt en veilig hechtlassen van bouwstaal en lichte staalconstructies. Dit kan buiten, maar ook veilig in besloten ruimten, mede door de draadaanvoerkoffer met twintig meter tussenpakket.

Elektrode hechtlassen is om technische redenen niet ideaal, omdat hechtlassen slecht opmengen in het materiaal van de eindlas en daardoor zichtbaar blijven. Hechten met MIG/MAG is dan ook de oplossing, maar vereist normaal gesproken zware, logge lasmachines. Op een bouwplaats moet die met een kraan op de gewenste plek gezet worden.

Wordt de apparatuur gebruikt in een besloten ruimte, dan zal er bovendien een zware scheidingstrafo toegepast moeten worden, want in deze situaties mag er geen direct aan het net gekoppelde gelijkrichter in de ruimte staan. Dit alles bij elkaar is zwaar, omvangrijk en lastig te verplaatsen.

Aansluitbaar aan net

Venvulas Lastechniek ontwikkelde voor deze toepassing een nieuwe MIG/MAG inverter die aangesloten kan worden op het normale (400 volt) net. De Röwac 320IC stroombron levert 320 A bij 30% inschakelduur. De compacte lasinverter is 32 x 20 x 25 cm grot en weegt 18 kg zodat deze makkelijk te verplaatsen is. De bijgeleverde kunststof koffer met DIN 200 draadspoel en draaddoorvoerunit weegt 9 kg.

Alle voor MIG/MAG leverbare draadsoorten (gevuld, massief) kunnen worden toegepast. Het tussenpakket heeft een slangdiameter van slechts 28 mm en een lengte van 20 meter.

Ideaal dus voor het mobiel hechtlassen van bewapeningsstaal op bouwplaatsen, lassen in besloten ruimten (inverter stroombron staat net buiten de ruimte) en het lassen van bijvoorbeeld lichte staalconstructies op hoogte. Ook voor scheepswerven is het handig, voor het comfortabel, snel en economisch hechtlassen van plaatvelden of het opbouwen van staalconstructies.

Mobiel en flexibel

Het complete lassysteem past op een kleine steekkar, zodat de lasser het mobiel kan gebruiken en zo dus maximale bewegingsvrijheid krijgt. 

De compacte, lichtgewicht Röwac 320IG inverter is een alternatief voor zware, logge stroombronnen, die in besloten ruimten bovendien met scheidingstrafo’s toegepast moeten worden.

De Röwac 320IG wordt in de Venvulas-fabriek in Dodewaard geproduceerd en geleverd met 20 meter tussenpakket en lichtgewicht kunststof draadkoffer. Een steekwagen is optioneel leverbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven