Compacte frees- én draaimachine GFMS • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Compacte frees- én draaimachine GFMS

De Mikron Mill P 800 U ST van GFMS is een compact bewerkingscentrum met een frees- en draaifunctie. Op de EMO Milano 2015 is deze machine voorgesteld (foto: Tim Wentink)

GF Machining Solutions (GFMS) heeft het portfolio uitgebreid met een compacte twee-in-één frees- en draaimachine. De Mikron Mill P 800 U ST is als een portaalmachine opgebouwd om de vraag vanuit de mechanische-, automotive-, lucht en ruimtevaart- en energiebranche te kunnen beantwoorden.

Het voordeel van zowel een frees- als draaifunctie in één machines is volgens GFMS meer productiviteit per vierkante meter. Bijvoorbeeld bij de productie van de behuizing van een vliegtuigcompressor, wordt eerst het werkstuk door middel van draaien voorbewerkt. Complexe flensverbindingen aan de buitenkant van de behuizing worden vervolgens met frezen geproduceerd. Door de combinatie van de twee technologieën is een maximale volumeverspaning mogelijk en zijn de gereedschapkosten laag te houden. Een ander voordeel van twee technieken in een machine, is het feit dat een werkstuk niet omgespannen dient te worden. Hierdoor blijft de rondloopnauwkeurigheid gegarandeerd.

Vierassig

De Mill P 800 U ST is geschikt voor vierassig simultaan draaien. Dankzij de portaalbouwwijze is het werkstuk op de 800 mm x 800 mm grote tafel volledig toegankelijk, zonder dat de tafel gedraaid hoeft te worden. Dit laatste voorkomt onnauwkeurigheden in het werkstukoppervlak die naderhand gepolijst dienen te worden. Om de tafel ook bij gereedschapwissels in positie te kunnen houden, is de gereedschapwisselaar aan de zijkant van de machine gepositioneerd.

 

De draaifunctie van de Mikron Mill P 800 U ST zorgt ervoor dat er kostenefficiënt bewerkt kan worden
De draaifunctie van de Mikron Mill P 800 U ST zorgt ervoor dat er kostenefficiënt bewerkt kan worden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven