Compacte draaimachine van Haas • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Compacte draaimachine van Haas

Met de nieuwe generatie ST-10Y CNC-draaimachines biedt Haas Automation een voordelige oplossing voor het draaien van kleine werkstukken: een compacte machine die het handmatige werk vermindert en de mogelijkheden biedt van grotere machines.

De Haas ST-10Y heeft een C-as met aangedreven gereedschappen, een maximale draaicapaciteit van 228 mm x 355 mm en levert 101 mm verplaatsing over de Y-as (± 50,8 mm vanaf de center) voor off-center frezen, boren en tappen. De nieuwe draaimachine is vanaf de basis ontworpen om een hoge machinestabiliteit, een hoge nauwkeurigheid en een reductie van thermische verschillen te realiseren. Daarvoor zijn alle gietstukken voor het machineframe geoptimaliseerd met behulp van eindige elementenanalyse (FEA).  

 Haas ST10Y compacte draaimachineDe Haas ST-10Y draaimachine wordt standaard geleverd met aangedreven gereedschappen met een hoogkoppel en een servo-aangedreven C-as voor veelzijdige vier-assige mogelijkheden (foto: Haas)

 

De afvoer van de spanen en doorvoer van koelmiddel zijn verbeterd en diverse aanpassingen zijn doorgevoerd om onderhoud en service te vereenvoudigen. De spilkop heeft een compacte en symmetrische vorm gekregen om de thermische stabiliteit en stijfheid te verbeteren. Het 45 graden machinebed verbetert zowel de toegankelijkheid als de spanenafvoer. De ST-10Y is uitgerust met een revolver met 12 posities die gereedschappen indexeert in 0,5 s. om de cyclustijden te verkorten.

 

Gesynchroniseerd tappen

De machine is uitgerust met een hydraulisch spansysteem met een 165 mm drie-klauwplaat. De aandrijving met een maximaal vermogen van 11,2 kW heeft een maximaal toerental van 6000 omw/min en een koppel van 101 Nm bij 1300 omw/min. De ijlgangen bedragen 30,5 m/min. De ST-10Y is standaard uitgerust met onder andere gesynchroniseerd tappen, een 15-inch LCD-kleurenscherm en een USB-poort. Aanvullend kan de machine worden uitgerust met productiviteitsverhogende opties zoals een bandspanentransporteur, een hydraulische losse kop, een automatische gereedschapstaster, een automatisch werkstukopvangsysteem, hogedrukkoelmiddelsystemen en nog veel meer.

Haas Automation wordt in Nederland vertegenwoordigd door Landré Machines in Vianen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven