Compacte checker lasvariabelen • Metaal Magazine
Nieuws

Compacte checker lasvariabelen

Amada Weld Tech kondigt de desktop weerstand-laschecker aan. Met deze MM-400A kunnen operators simpel belangrijke lasvariabelen controleren en beheren die van invloed zijn op de laswarmte. Denk aan stroom, spanning, tijd, kracht en verplaatsing.

De MM-400A is ideaal voor gebruik in de procesontwikkeling, waar het kan worden gebruikt om golfvormige en numerieke gegevens te correleren met procesresultaten en om gedetailleerde lasgegevens te leveren voor procesoptimalisatie en -validatie.

Voorafgaand aan het lassen wordt de dikte van het werkstuk gemeten. In een productieomgeving vermindert de laschecker afval doordat het fouten in het lasproces detecteert en de operator waarschuwt voordat het proces stilvalt.

De MM-400A vermindert ook de frequentie van destructieve testen en biedt een onafhankelijke manier om de stroomvoorziening van het lasproces te controleren.

‘Eenvoudige gebruikersinterface’

De MM-400A heeft een eenvoudige en intuïtieve gebruikersinterface en een kleurentouchscreen. Met behulp van een omhullingsfunctie kan de operator de bovenste en onderste gesegmenteerde of continue grenzen rond de gehele golfvorm instellen.

De naadlasfunctie bewaakt de wisselstroom en de spanning of de gelijkstroomspanning gedurende max 5 min. Het apparaat biedt een ISO17657-conforme meting van de stroom (indien gebruikt met de beschikbare ISO-conforme ringkern) en biedt Ethernet (TCP/IP) en RS-232/485-communicatie.

Beschikbare accessoires zijn onder andere shuntweerstand krachtsensoren, een ingebouwde krachtsensor, verplaatsingssensoren en lasdoorvoersensoren die een gelijktijdige meting van de toegepaste kracht bieden.

Er is meertalige ondersteuning, waaronder in het Engels, Duits, Frans, Spaans, Japans, Chinees en Koreaans.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven