Compacte buigcel Trumpf voor snel afkanten • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Compacte buigcel Trumpf voor snel afkanten

Op een oppervlak van maar 21 vierkante meter heeft Trumpf een volautomatische buigcel gebouwd: de TruBend Cell 7000. Trumpf claimt dat deze buigcel het snelste buigsysteem ter wereld is: per afkanting is maar 4 seconden tijd nodig.

Trumpf heeft de TruBend Cell 7000 gedemonstreerd tijdens de EuroBlech in Hannover (D). Het hart van de cel is een elektrisch aangedreven kantpers met een perskracht van 36 ton die is aangepast voor het onbemand werken. Andere componenten van de buigcel zijn: een buigrobot, een laad-eenheid, een systeempallet en een rijbaan voor de robot in lengterichting van de cel. Lees meer over deze cel in het bijgevoegde persbericht van Trumpf:

 

 20101026_TruBendCell7000.

 

Trumpf EuroBlech

De buigrobot aan het afkanten tijdens de EuroBlech. De drukbalk van de 36-tons pers werkt met een maximale snelheid van 50 mm/s (foto’s: Trumpf en Reinold Tomberg)

 

Gereedschapwisselen

Voor het volautomatische wisselen van de gereedschappen zet Trumpf het Tool Identifikation System in. Daartoe zijn de gereedschappen voorzien van ID-tags. De buigrobot kan de gereedschappen zonder grijperwisseling wisselen.

Trumpf

Dankzij de ID-tags in de afkantgereedschappen zijn de posities van de gereedschappen bekend.

 

De video aan het eind van dit bericht laat goed zien hoe de buigcel functioneert (samengesteld uit eigen video en animatie van Trumpf). De bijlage hieronder informeert over de verkoopresultaten van Trumpf tijdens de EuroBlech:

 

 20101104_PM_Euroblech_Bilanz_DE.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven