CompactCell Handtmann bewerkt horizontaal • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

CompactCell Handtmann bewerkt horizontaal

Tijdens de AMB 2010 heeft machineleverancier Handtmann een compact, horizontaal bewerkingscentrum gepresenteerd: de HBZ CompactCell. Deze machine is bedoeld voor het bedoeld voor werkstukken tot 2 m bij 1 m.

Handtmann is bekend als leverancier van grote metaalbewerkingsmachines. In het najaar van 2007 is bijvoorbeeld de grote HBZ AeroCell ontwikkeld, een machine voor werkstukken vanaf 4 m bij 2 m. De AeroCell is gebouwd volgens hetzelfde machineconcept, maar dan voor kleinere werkstukafmetingen: maximaal 2 m bij 1 m. Zie ook bijgevoegde specificaties:

 

 Flyer_HBZ_CC_englisch_web.

 

HBZ handtmann

Enkele technische gegevens van de CompactCell zijn: X x Y x Z bedraagt 2650 mm x 1100 mm x 550 mm. De spil heeft in S6-bedrijf maximaal 75 kW, 75 Nm en 30.000 omw/min ter beschikking. De foto toont de machine tijdens de AMB 2010 in Stuttgart (foto’s: Reinold Tomberg, voor meer foto’s van de AMB zie ons digitale fotoalbum).

 

Spaanbeheersing

Net zoals de AeroCell is ook de CompactCell geoptimaliseerd rondom de spaanbeheersing. Gekozen is voor een verticale opspanning met een horizontale spil.  Bijzonder ingenieus is de palletwisseling die Handtmann geconstrueerd heeft. Terwijl de ene pallet verticaal opgesteld in de bewerkingspositie staat, kan op de andere pallet, aan de voorzijde in horizontale toestand, het volgende werkstuk opgespannen worden. Voor het eigenlijke palletwisselen is de machine voorzien van een tweetal armen die de pallets kunnen heffen én roteren. In ons land wordt Handtmann vertegenwoordigd door Dymato uit Veenendaal.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven