Ga naar hoofdinhoud

Compact, halfautomatisch lassysteem voor batterijmodules

Het succes van laserproductieprocessen is voor een groot deel afhankelijk van de mate waarin lasersystemen te integreren zijn. Ontwerpers moeten dus de uitdaging aangaan en systemen ontwikkelen waarbij de bewegingsbesturing, laser, software en gereedschappen samenwerken en geïntegreerd zijn in een machine die de gewenste processtroom ondersteunt. Dat vindt Amada Weld Tech.

Amada Weld Tech brengt het Jupiter Laser Welding System onder de aandacht. Dit is een halfautomatisch productiesysteem voor het lassen van batterijmodules. Deze modules zijn bedoeld voor gebruik in elektrische voertuigen, elektrisch gereedschap, energieopslag en militaire batterijmoduletoepassingen.

De compacte Jupiter is ideaal voor accu-modules met afmetingen tot 300 x 300 x 300 mm, met gewichten tot 20 kg. Het systeem is met name geschikt voor acculipjes van dunne tot gemiddelde dikte, die gemaakt zijn van nikkel, Hilumin (vernikkeld staal), aluminium, koper en messing. 

Eenvoudig scherpstellen, positioneren

Het Jupiter-systeem kan worden uitgerust met meerdere lasers en een laserlaskop met vaste optiek of een ‘galvo’ (scanner). Dankzij de gemotoriseerde XY-tafel en Z-as is het scherpstellen en het positioneren van de te lassen onderdelen eenvoudig. De plc-besturing zorgt voor gebruiksgemak en betrouwbaarheid in productieomgevingen, stelt Amada Weld Tech.

Veilig te bedienen

Het Jupiter Laser Welding System heeft een Klasse 1 laserlasbehuizing voor het lassen van accu-tabbladen. Het kan daarmee veilig worden gebruikt in gangbare productieomgevingen.

Een CSU (combustion suppression unit oftewel een geïntegreerde verbrandingsonderdrukking) beschermt zowel het systeem als de operator. De geïntegreerde rookafzuiging zorgt ervoor dat de behuizing schoon blijft en niet vervuild raakt.

Handmatig en automatisch

De Jupiter wordt geleverd met een fiberlaser met een gemiddeld vermogen van 500 W in het nabij-infrarode (NIR) golflengtebereik.

Een manueel bedienbare voordeur maakt beladen en ontladen met de hand mogelijk, terwijl een automatisch bediende zijdeur gebruikt kan worden voor gerobotiseerd of in-lijn handling.

De geïntegreerde neerhouder zorgt hierbij voor een maximale verbindingskwaliteit en traceerbaarheid van het proces door een goed contact tussen de onderdelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven