Comfortabele laskleding Mewa • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Comfortabele laskleding Mewa

Beschermende kleding blijft nog altijd te vaak in de kast liggen, ondanks glasheldere risicoanalyses. Oorzaak is dat ze maar in geringe mate wordt aanvaard door de medewerkers, meldt Mewa. Het bedrijf heeft om die reden een bijzonder lichte collectie laskleding ontwikkeld, onder het motto: hoe comfortabeler de beschermende kleding is, hoe groter de kans dat deze gedragen wordt.

De meest aangehaalde redenen om die kleding niet te dragen, zijn het gebrek aan draagcomfort, de hogere gewichtsbelasting, de hinder bij het uitvoeren van activiteiten en de eigen gemakzucht, omdat de kleding aantrekken meer inspanningen vergt, stelt Mewa na onderzoek. “Functionaliteit en aanzicht hebben daarentegen minder invloed op de aanvaarding.”

Als normale werkkleding

Het is dus cruciaal om beschermende kleding aan te bieden die zo comfortabel is om te dragen dat ze net zo vanzelfsprekend wordt gebruikt als normale werkkleding.

Mewa heeft daarom haar Dynamic-lijn verder ontwikkeld. Die kenmerkt zich door maximale bewegingsvrijheid en een groot draagcomfort.

Mewa Dynamic Flame is geschikt voor lassers en andere mensen die in contact komen met hitte en vlammen.

3 uitvoeringen

De comfortabele hitte- en vlambeschermingskleding is beschikbaar in 3 uitvoeringen: voor incidenteel, frequent en permanent lassen. Iemand die af en toe last heeft namelijk een andere uitrusting nodig dan iemand die permanent last.

Incidenteel lassen

De basisversie ‘Mewa Dynamic Flame’ is geschikt voor incidenteel lassen. Ze beschermt tegen kleine metaalspatten, tegen kort contact met vlammen en tegen stralingswarmte. Elektriciens, mechatronica-technici en onderhoudstechnici die maar af en toe lassen, zijn met deze versie goed uitgerust.

Mewa Dynamic Flame onderscheidt zich door een heel bijzonder comfort (foto’s: Mewa).

Frequent en permanent lassen

Medewerkers die vaak lassen, moeten de tweede variant, ‘Mewa Dynamic Flame Advanced’, dragen.

Mewa Flame Advanced beschermt medewerkers die vaak laswerkzaamheden uitvoeren.

En wie permanent last, beschermt zich het best met ‘Mewa Dynamic Flame Extreme’. Het robuuste weefsel biedt extreme hittebescherming bij thermische metaalbewerking.

Wie permanent last, beschermt zich het best met ‘Mewa Dynamic Flame Extreme’. Het robuuste weefsel biedt extreme hittebescherming bij thermische metaalbewerking, aldus Mewa.

Typische toepassingsgebieden zijn machinebouw, voertuigbouw, staalbouw, installatietechniek en scheepswerven.

Comfortabel, licht en modieus

Alle drie de uitvoeringen worden gekenmerkt door een zeer bijzonder draagcomfort.

De kleding is uitzonderlijk licht en gemakkelijk aan te trekken. Bovendien ziet de kleding er goed uit en dat is voor medewerkers een pluspunt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven