Coil met magnesiumplaat bij ThyssenKrupp • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Coil met magnesiumplaat bij ThyssenKrupp

ThyssenKrupp is volop bezig met de ontwikkeling van magnesiumplaat als lichtgewicht-alternatief voor staalplaat. De foto hiernaast toont dieptrekwerk uit magnesiumplaat. Tijdens de EuroBlech werd een coil met magnesiumplaat getoond. Dit om aan te geven dat magnesium steeds meer een alledaags halffabrikaat wordt.

De coil met magnesium viel in Hannover (D) op door de typerende glans. Het magnesium-plaatmateriaal is vervaardigd door MgF Magnesium Flachprodukte uit Freiberg (D). Dit is een onderneming van ThyssenKrupp die magnesiumplaat maakt door middel van een gietwalstechnologie. Daarmee wordt een dikke magnesiumband direct vanuit de vloeibare fase vervaardigd. Lees meer over deze technologie in het bijgevoegde artikel:

 

 Artikel_MgFs gietwals.

 

coil magnesium

De coil met magnesiumvlakband zoals getoond in Hannover. De plaatdikte is 2 mm, de coilbreedte is 650 mm, op de coil zit 650 m materiaal en de coilmassa bedraagt 750 kg. ThyssenKrupp heeft op dit ogenblik een productiecapaciteit van één coil per uur (foto’s: Reinold Tomberg, voor meer foto’s van de EuroBlech 2010 zie ons foto-album).

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven