Ga naar hoofdinhoud

Coating Plus naar Greendelta

Coating Plus heeft een meerderheid van de aandelen verkocht aan Greendelta Corporate Investments. Onder de vlag van Greendelta krijgt een nieuwe generatie ondernemers de kans om het coatingbedrijf verder te professionaliseren, door het te moderniseren en te digitaliseren. De huidige medewerkers Kevin Verstegen en Daniëlle Smits participeren in de nieuwe situatie met een minderheidsbelang van de aandelen.

Coating Plus uit Schaijk werd in 1992 opgericht door Verstegen. Het bedrijf groeide in die jaren uit tot specialist in oppervlaktebehandeling en poedercoating van metaal.

Het volautomatische spuitproces is het resultaat van 25 jaar vakervaring, waarbij flexibiliteit en snelheid worden gekoppeld aan hoge kwaliteit.

Het bedrijf heeft 20.000 kg verschillende poeders op voorraad. Door een optimaal ingerichte ruimte van 6500 m2 kunnen grote aantallen kleine en grote objecten snel en hoogwaardig worden gecoat. Bij het bedrijf werken 35 mensen.

Eerder contact over mogelijke verkoop

Coating Plus-eigenaar Leo Verstegen werd eerder door Marktlink benaderd over een mogelijke verkoop van zijn bedrijf. Dit namens een aankopende klant.

Hoewel het bij dit initiële contact niet tot een overeenstemming kwam, is het idee van een verkoop wel in het hoofd van de Brabantse ondernemer blijven zitten. Met het oog op zijn pensioen onderzocht hij een verkoop van de aandelen.

Investeerder met langetermijnfocus

Greendelta Corporate Investments is een onafhankelijk investeringsbedrijf dat gespecialiseerd is in bedrijfsparticipaties in middelgrote en grote MKB-bedrijven. 

De investeerder wil zo’n vier nieuwe deelnemingen per jaar realiseren. Greendelta geeft aan zich te onderscheiden met een “langetermijnfocus en een professionele, pragmatische en gecommitteerde werkwijze”.

Interesse private investeerders

Consultant Pieter Stappers begeleidde namens Marktlink de transactie. “We zien een toenemende interesse in de oppervlaktebehandelingsmarkt”, vertelt hij.

“Deze sterk versnipperde markt staat steeds vaker op de radar van private investeerders, omdat de ondernemingen vaak een innige en langdurige klantrelatie hebben met metaalbedrijven uit de regio. Hiertussen is dagelijks contact. Dit resulteert in een zeer constante groei met sterke rendementen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven