Coaten op afstand • Metaal Magazine
Nieuws

Coaten op afstand

Kipp Umwelttechnik heeft een systeem om op afstand een coating aan te brengen (foto: Kipp Umwelttechnik)

Kipp Umwelttechnik GmbH en zusterbedrijf Jens W. Kipp Tiefbau GmbH hebben midden in de coronacrisis geïnvesteerd in een speciaal systeem voor corrosiewerende coatings. Met dit systeem kan de coating tot op 200 meter afstand op de te coaten oppervlakken worden aangebracht. Het maakt een hoge coatingsnelheid mogelijk en is bedoeld voor alle denkbare oppervlakken, zoals metaal, staal en beton.

Een bestaande coating op een object of oppervlak kan in zeer korte tijd eveneens worden vervangen, dankzij het geautomatiseerde reinigingsproces. De coatingmiddelen zijn in de loop van de jaren in het veld beproefd, geeft het bedrijf aan.

Keramische coating

Waterafstotende, dunlaagse keramische coatings worden gebruikt voor metalen objecten en oppervlakken, zoals aluminium of staal. Dit heeft diverse voordelen en biedt tevens aanzienlijk kortere reinigingstijden. Bij minerale oppervlakken (zoals beton) worden vooral silicaat-polymeer systemen gebruikt.

Er wordt al enkele maanden intensief aan de coatings gewerkt. Op het gebied van industriële leidingen biedt Kipp Umwelttechnik bijvoorbeeld hydrofobe coatings die bestand zijn tegen bedrijfstemperaturen tot 1000°C. Deze coatings worden op het interieur van de buizen aangebracht, nadat ze in een speciaal proces zijn gereinigd.

“Een coating kan slechts zo goed zijn als het te coaten oppervlak toelaat. Dit maakt de voorafgaande grondige reiniging van deze oppervlakken uiterst belangrijk om ervoor te zorgen dat de coating goed hecht.”

‘Juiste reinigingssystemen’

Kipp Umwelttechnik geeft aan de juiste reinigingssystemen te hebben en jarenlange ervaring op dit vlak. Bovendien gebruikt het bedrijf nu ook eigen reinigingsmiddelen, die op de website van Kipp Umwelttechnik eveneens direct besteld kunnen worden.

Daarnaast adviseert het bedrijf, dat ervaren is op het gebied van oppervlaktetechniek, klanten over chemie, coating en desinfectie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven