CNC-frezers maken 3D Café-racer onderdelen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

CNC-frezers maken 3D Café-racer onderdelen

CNC frezers Cafe-racer onderdeel met SharpCAM gefreesd.

Met ‘SharpCam 3D Pro’-software, heeft CS Metaalbewerking in Huissen, nieuwe mogelijkheden gerealiseerd op het gebied van 3D verspaningswerk op de bestaande 3-assige freesmachines. Voorwaarde was ook dat de eigen CNC-frezers aan hun machines zelf meer konden programmeren in kortere tijd.

Enkele Café-racer onderdelen worden uit volmateriaal in twee opspanningen vervaardigd. Het gaat daarbij meestal om unieke parts voor het ombouwen van standaard motorfietsen tot een mooi vormgegeven sportmodel. Een voorbeeld is de 6 cilinder motor op basis van een Honda CBX1000 waarvoor 3D gefreesde frame onderdelen werden vervaardigd voor de speciale voorwielophanging. In deze branche heeft de klant WiMoto uit Elst zich onderscheiden op basis van hun geavanceerde motor engineering, aansprekende industriële vormgeving en vakmanschap.

STEP model

CS Metaalbewerking kan de WiMoto freesopgaven vanuit het STEP model met SharpCAM programmeren, door onder ander de keuze uit 9 automatische 2D/3D voor- en nafrees strategieën. Daarbij is parallel, wervel- of trochoïdaal frezen, restmateriaal ruimen, contouren projecteren en vlakafwerking mogelijk. De software onderscheidt zich echter vooral door de herkenbare en praktische menu’s, die aan CNC frezers worden aangeboden, zonder één enkele onnodige muisklik of omslachtigheid.

SharpCam is het enige volwaardige low-cost softwarepakket zonder verplichte maintenance, upgrade, helpdesk- of in de Cloud-kosten op de markt. Hierdoor is voor CS Metaalbewerking het aanschafbedrag een eenmalige uitgave gebleven en voorziet het in de mogelijkheid er meer kennis en ervaring mee op te doen op dit terrein.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven