CNC-Consult gelooft in smart industry • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

CNC-Consult gelooft in smart industry

Tijdens de TechniShow 2018 laat CNC-Consult bezoekers kennismaken met Industrie 4.0. Door de inzet van slimme software kunnen productiebedrijven in de maakindustrie hun productiecapaciteit aanzienlijk verbeteren, zonder te investeren in nieuwe machines of extra apparatuur.

Veel bedrijven behalen tot op heden middelmatige of slechte resultaten door goede mensen met slechte processen te laten werken, meldt CNC-Consult. De praktijk leert, dat het niet de sterkste of intelligentste zijn die overleven, maar juist degene die zich het snelst kunnen aanpassen aan de veranderde omgeving.

Flexibiliteit

De eisen die vandaag de dag worden gesteld aan de maakindustrie, vereisen een hoge mate van flexibiliteit, aldus CNC-Consult. Veel bedrijven kunnen hun netto operationeel resultaat aanzienlijk verhogen. Niet door te investeren in extra machines, maar door te investeren in slimme processen. Bij 80% van de bedrijven kan de doorlooptijd met meer dan 50% worden gereduceerd, stelt het bedrijf. Onnodig lange processen worden veroorzaakt, doordat halffabricaten of producten simpelweg te lang liggen te wachten op een volgende bewerking.

De oorsprong

Tijdens de TechniShow grijpt CNC-Consult terug op de oorsprong Industrie 1.0. Op de beursstand staat een ruim 100-jaar oude stoomspuit, waarmee de brandweer vroeger uitrukte. Deze stoomspuit werd voortgetrokken door paarden, die ook werden ingezet voor de aanvoer van steenkool. Helaas constateren de medewerkers van CNC-Consult, dat veel productiebedrijven in de praktijk nog altijd brandjes aan het blussen zijn als het gaat om capaciteitsproblemen. Bij veel organisaties is er teveel papierwerk, teveel onderhanden werk en te weinig samenhang in het proces.

Data-invoertijd verkorten

De bezettingsgraad kan volgens het bedrijf aanzienlijk worden verbeterd, de data-invoertijd kan worden verkort en de doorlooptijden van het work-in-progress kunnen worden gereduceerd. Kortom: door smart industry te omarmen is er veel winst te behalen. Het bedrijf noemt het De Smart Way om meer inzicht te krijgen in een compleet productieproces. Als voorvechter van Industrie 4.0 biedt het bedrijf uit ’s-Hertogenbosch ondernemers, door middel van periodieke seminars, handreikingen en brengt het  traditionele productieomgevingen graag op stoom.

CNC-Consult staat op stand 11.B018.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven